Retete savuroase: Cartofi umpluţi

Printeaza

Cartofi umpluţi din: cartofi, usturoi, smantana, dovleac, nuci, miez de nuca, pesmet, masline, patrunjel, ceapa, morcov, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:

  • 4 cartofi mai mari sau 8 mijlocii
  • 1 capatana de usturoi
  • 300 ml smantana
  • 200 cubulete de dovleac
  • 100 g nuci macinate
  • 50 g miez de nuca intreg
  • 2 linguri pesmet
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii în coajă, lăsaţi-i apoi la răcit şi curăţaţi-i. Tăiaţi-i în două, pe orizontală şi scobiţi miezul cu o linguriţă, lăsând pereţii de 0,5cm. Aveţi grijă să nu sfărâmaţi cartofii. Căliţi în 2 linguri ulei ceapa tocată mărunt sau rasă, morcovul ras, cubuleţele de dovleac, împreună cu nuca măcinată şi pesmetul.

Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară şi adăugaţi pătrunjel tocat mărunt. Amestecaţi bine ingredientele şi um¬pleţi cartofii cu acest amestec. Puneţi-i într-o tavă şi ţineţi-i la cuptor, la foc potrivit, 10 minute, până se rumenesc puţin, între timp, pisaţi usturoiul cât mai mărunt, presăraţi-l cu sare grunjoasă şi frecaţi-l cu o lingură de lemn, pentru a-l lichefia.

Adăugaţi treptat uleiul rămas, ca la maioneză. După ce aţi adăugat tot uleiul, puneţi şi smântână şi condimentaţi cu sare şi piper. Acest sos se serveşte împreună cu cartofii umpluţi. Ornaţi fiecare porţie cu miez de nucă întreg şi cu frunze de pătrunjel.

Cartofi umpluţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.