Retete savuroase: Cartofi gratinaţi
PrinteazaO reteta savuroasa din Cartofi gratinaţi: cartofi, praz, kaizer, pesmet, telemea, ou, parmezan, unt si sare.
- 1 kg cartofi
- 1 fir de praz
- 150 g kaizer
- 1 lingura cu pesmet
- 150 g telemea
- 1 ou
- 2 linguri cu parmezan
- unt
- sare
Mod de preparare:
Fierbe cartofii pe jumătate (zece minute după ce clocoteşte apa) în apă rece cu sare. Taie kaizerul în fâşii şi prazul rondele. După ce au fiert cartofii, taie-i în rondele groase. Unge cu unt o tavă mai înaltă şi pune rondelele de cartof în picioare, sprijinite unele de altele.
Sărează puţin. Bate oul cu brânza fărâmiţată, amestecă parmezanul şi toarnă peste cartofi. Presară pesmet, kaizerul tăiat în cubuleţe şi rondele de praz. Dă la cuptor 20-30 de minute, cât să se aurească gratenul. Serveşte-i fierbinţi ori reci, cu vin alb.
Cartofi gratinaţi
Pofta buna!