Retete savuroase: Cartofi gratinaţi

Printeaza

O reteta savuroasa din Cartofi gratinaţi: cartofi, praz, kaizer, pesmet, telemea, ou, parmezan, unt si sare.

Ingrediente:

  •  1 kg cartofi
  • 1 fir de praz
  • 150 g kaizer
  • 1 lingura cu pesmet
  • 150 g telemea
  • 1 ou
  • 2 linguri cu parmezan
  • unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii pe jumătate (zece minute după ce clocoteşte apa) în apă rece cu sare. Taie kaizerul în fâşii şi prazul rondele. După ce au fiert cartofii, taie-i în rondele groase. Unge cu unt o tavă mai înaltă şi pune rondelele de cartof în picioare, sprijinite unele de altele.

Sărează puţin. Bate oul cu brânza fărâmiţată, amestecă parmezanul şi toarnă peste cartofi. Presară pesmet, kaizerul tăiat în cubuleţe şi rondele de praz. Dă la cuptor 20-30 de minute, cât să se aurească gratenul. Serveşte-i fierbinţi ori reci, cu vin alb.

Cartofi gratinaţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.