Retete de sarbatori: Sangerete

Sangerete din: mate de caltabos, sange de porc, carne grasa, sorici, orez, sare, piper, cimbru si ienibahar.

Ingrediente:

  • 2-3 mate groase de caltabos
  • 1 l sange de porc
  • 1,5 kg carne grasa (piept, fleica)
  • 2-3 fasii de sorici (300 g)
  • 500 g orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ienibahar

 

Mod de preparare:

Spală maţele cu multă apă cu oţet şi lasă-leîn apă rece. Pune carnea şi şoriciul în apă cu sare. Separat, fierbe orezul (alege un orez de calitate). După ce a fiert, dă carnea prin maşina de tocat. Dă sângele în câteva clocote, într-un vas mare, amestecă sângele, carnea tocată, orezul^ert şi mirodeniile.

Scurge maţele şi umple-le, dar nu foarte îndesat. Pune carnaţii la fiert în apă cu sare cât săi acopere şi lasă 10-15 minute de la primul clocot, ca să se închege.

Sangerete

Pofta buna!

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact