Retete de sarbatori: Rata pe varza

Printeaza

Rata pe varza din: rata, untura, apa, varza acra si boia.

Ingrediente:

  •  1 rata grasa, tanara
  • untura
  • 1/2 cescuta de apa
  • 1 varza acra potrivita
  • boia

 

Mod de preparare:

Cureţi raţa, o sărezi şi o pui în­treagă într-o tavă cu untură şi cu 1/2 ceaşcă de apă.

Dai tava la cuptor şi o ungi din când în când cu sosul din tavă. Laşi să se frăgezească friptura, fără să se ardă. Toci o varză acră şi No căleşti.

Adaugi boia după gust. Pui varza în tavă şi aşezi raţa deasupra sa se rumeneasca frumos.

Cand e gata, asezi un pat de varza pe un platou si pui rata intreaga deasupra.

Rata pe varza

Pofta buna!

 

 

 

Carne Rata

Tocăniță de Rață cu Varză Roșie

Tocăniță de Rață cu Varză Roșie din: piept de rata, varza, ceapa, mere, usturoi, vin, otet, zahar, dafin, sare, piper, ulei. Tocănița de rață  este o mâncareperfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru orice moment când simți nevoia de ceva sățios și plin de aromă. Această rețetă combină gustul unic al cărnii de rață […]

Carne Rata

Piept de Rață la Cuptor cu Sos de Portocale

Piept de Rață la Cuptor cu Sos de Portocale din: piept de rata, sare, piper, portocale, vin, miere, rozmarin, usturoi, otet. Este o combinație perfectă între rafinamentul culinar și gusturile autentice, care transformă orice masă obișnuită într-o ocazie specială. Această rețetă clasică, cu un aer modern, promite o experiență culinară memorabilă, unde piele crocanta de […]

 

Carne Rata

Sushi cu Carne de Rață

Sushi cu Carne de Rață din: piept de rata, orez, otet de orez, zahar, sare, foi de alge nori, sos de soia, wasabi, patrunjel, ulei de susan. Sushi cu carne de rață reprezintă o interpretare creativă și sofisticată a clasicului sushi japonez, combinând bogăția gustului de rață cu delicatețea și rafinamentul sushi-ului. Această rețetă aduce […]

Carne Rata

Friptură de Rață cu Rozmarin și Usturoi

Friptură de Rață cu Rozmarin și Usturoi din: piept de rata, usturoi, rozmarin, ulei, garnitura de legume. Descoperă o rețetă care transformă carnea de rață într-un festin culinar. Această combinație clasică de arome aduce în prim plan gustul bogat al cărnii de rață, îmbogățit cu parfumul inconfundabil al rozmarinului și picanteria subtilă a usturoiului. Fie […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.