Retete de sarbatori: Piept de curcan umplut

Printeaza

Piept de curcan umplut din: piept de curcan, morcov, pipote de pui, ficatei de pui, patrunjel, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan
  • 1 morcov mare
  • 200 g pipote de pui
  • 250 g inimi de pui
  • 250 g ficatei de pui
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pipotele şi inimile de pui, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert cu puţină sare. După 15 minute adăugaţi morcovul curăţat, spălat şi tăiat în cubulete.

Fierbeţi-le la foc mic încă 15 minute, apoi scurgeţi-le de apă şi lăsaţi-le să se răcească.

Puneţi într-un castron măruntaiele de pui şi cubuleţele de morcov fiert, adăugaţi făina, amestecaţi bine, după care puneţi ouăle bătute. Puneţi în castron şi pesmetul, pătrunje­lul tocat mărunt, sare şi piper, după gust.

Amestecaţi bine şi puneţi castronul la rece. Curăţaţi pieptul de curcan de pieliţe, spălaţi-l, scurgeţi-l bine de apă şi ştergefi-l.

Presăraţi-l cu sare şi piper şi tăiaţi-i pe una dinte părţi un “buzunar”. Puneţi în această deschizătură umplutura de măruntaie, morcov şi pătrunjel şi închideţi “buzunarul” cu scobitori. Stropiţi pieptul de curcan astfel umplut cu ulei, presăraţi-l cu boia şi puneţi-l într-o tavă, pe hârtie de copt, la cuptor.

Coaceţi carnea la foc potrivit circa 60 de minute sau până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos.

Piept de curcan umplut

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun pieptul de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.