Retete de sarbatori: Pastrav umplut

Printeaza

Pastrav umplut din: pastrav, masline, usturoi, apa, rosie, ulei de masline, sare si piper.

 

Ingrediente:Pastrav umplut

  • doua bucati de pastrav
  • 100 grame de masline verzi si negre
  • doi catei de usturoi
  • o ceapa de apa
  • o rosie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati pestele de solzi, indepartati branhiile de la nivelul capului care pot da un gust amarui preparatului final, taiati burta pestelui, indepartati-i intestinele.

Spalati pestele la exterior, dar si la interior, insistand asupra zonei din fata coloanei care contine o acumulare de sange ce va da un gust amar umpluturii.

Lasati pestii sa se scurga bine, eventual stergeti-i cu o hartie absorbanta pentru a va asigura ca nu mai prezinta nici cea mai mica urma de apa.

Indepartati samburele maslinelor, apoi taiati-le in fasiute subtiri;

Curatati usturoiul, pisati-l bine cu un praf de sare.

Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o la scurs, apoi tocati-o marunt.

Spalati rosia, indepartati-i cotorul si coaja, apoi taiati-o in cubulete de dimensiuni egale.

Puneti pe foc o tigaie cu o cantitate suficienta de ulei de masline, lasati uleiul sa se incinga, iar cand a inceput sa sfaraie adaugati ceapa tocata marunt anterior, impreuna cu usturoiul.

Caliti legumele la foc potrivit, amestecand din cand in cand pentru a nu le arde. Atat ceapa, cat si usturoiul ars strica atat textura, cat si gustul produsului final.

Daca observati tendinta legumelor de a capata o culoare maronie, va recomandam sa reduceti focul, sa amestecati energic si eventual sa indepartati tigaia de pe foc pentru a-i permite usturoiului sa isi reduca temperatura.

Cand legumele au capatat o culoare aurie si au devenit sticloase, adaugati rosia taiata in cubulete anterior.

Caliti amestecul pana cand lichidul rezultat prin deshidratarea sa se reduce la minim.

Condimentati cu sare si piper, apoi opriti focul. Adaugati maslinele si amestecati pana la uniformizare;

Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius timp de jumatate de ora

. Pregatiti un vas termorezistent pe care il ungeti cu ulei. Adaugati umplutura de ceapa, usturoi, rosii si masline in interiorul pestilor, fixati burta pestilor cu scobitori.

Inveliti pestii in folie de aluminiu alimentara, aveti in vedere ca una din partile foliei este conceputa special pentru a nu se lipi de preparat in timpul pregatiri, asadar pestele trebuie sa intre in contact cu aceasta fata, asezati apoi pestii intr-o tava de cuptor si introduceti-i la copt de indata ce cuptorul este bine incins.

Coaceti pestele timp de douazeci de minute la foc potrivit de circa 180 de grade Celsius.

In ultimile cinci minute de coacere, indepartati partial folia si lasati pestii sa se rumeneasca frumos la suprafata.

Serviti pestele de indata ce este gata, dupa ce ati indepartat folia de aluminiu. Stropiti pestele cu putina zeama de lamaie.

Pastrav umplut

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Una din cele mai tari retete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.