Retete de sarbatori: Kaizer

Printeaza

Kaizer din: piept de porc cu sorici, sare, zahar, foi de dafin, boia dulce, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui si vin.

Ingrediente:

  • 1,5 kg piept de porc cu sorici cu tot
  • 250 g sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri cu boia dulce
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu piper negru macinat
  • 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri cu vin alb

 

Mod de preparare:

Amestecă zahărul cu trei linguri rase cu sare şi freacă bucata de piept pe ambele părţi. Lasă carnea la rece o zi, apoi spal-o şi pune-o într-un litru de apă şi restul de sare.

Timp de o săptămână, întoarce-o când pe o parte, când pe alta. Opăreşte bucata de piept de porc în 31 de apă clocotită, apoi las-o să se zvânte.

Amestecă usturoiul pisat cu restul condimentelor şi freacă bucata de kaizer pe partea fără şorici. încinge cuptorul şi pune un grătar peste o tavă mai adâncă în care ai turnat uleiul, o ceaşcă cu apă şi vinul.

Aşază kaizerul pe grătar, acoperă cu folie şi dă la cu ptor, la foc potrivit, o oră şi jumătate. Lasă-l să se zvânte, apoi pune-l la loc rece şi uscat.

Kaizer

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.