Retete de sarbatori: Găină umplută
PrinteazaGăină umplută din: gaina, cartofi, vin, ceapa, ficatei, ciuperci, ardei gras, foi de dafin, ulei si sare.
Poate iti place si:
- Gaina umpluta cu paste si sunca
- Gaina umpluta
- Gaina umpluta cu carne de porc
- Gaina umpluta cu garnitura de cartofi
- Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale
- 1 gaina
- 1 kg cartofi
- 200 ml vin alb
- 1 ceapa
- 200 g ficatei
- 5 ciuperci
- 1 ardei gras
- foi de dafin
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală găina, scoate-i măruntaiele şi freac-o cu sare. Spală ficăţeii în câteva ape şi taie-i în bucăţi. Taie ceapa în bucăţi mari, ardeiul în felii şi ciupercile în cuburi, încinge uleiul şi căleşte ceapa, pune ardeiul, ficatul, apoi adaugă ciupercile, un praf de sare şi lasă să scadă.
Cu acest amestec, umple găina, coase-o şi pune-o într-o tavă de copt. Unge-o cu ulei, toarnă în tavă o cană cu apă şi vinul, adaugă 2-3 foi de dafin şi dă-o la cuptor 90 de minute. Cu 30 de minute înainte de a scoate din cuptor, adaugă puţină apă şi cartofii curăţaţi.
Găină umplută
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gaina umpluta
- gaina umpluta cu legume
ce bine arata gaina umpluta!
Buna, buna, merita icnercata