Retete de sarbatori: Găină umplută

Printeaza

Găină umplută din: gaina, cartofi, vin, ceapa, ficatei, ciuperci, ardei gras, foi de dafin, ulei si sare.

Poate iti place si:

Ingrediente:

  • 1 gaina
  • 1 kg cartofi
  • 200 ml vin alb
  • 1 ceapa
  • 200 g ficatei
  • 5 ciuperci
  • 1 ardei gras
  • foi de dafin
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală găina, scoate-i măruntaiele şi freac-o cu sare. Spală ficăţeii în câteva ape şi taie-i în bucăţi. Taie ceapa în bucăţi mari, ardeiul în felii şi ciupercile în cuburi, încinge uleiul şi căleşte ceapa, pune ardeiul, ficatul, apoi adaugă ciupercile, un praf de sare şi lasă să scadă.

Cu acest amestec, umple găina, coase-o şi pune-o într-o tavă de copt. Unge-o cu ulei, toarnă în tavă o cană cu apă şi vinul, adaugă 2-3 foi de dafin şi dă-o la cuptor 90 de minute. Cu 30 de minute înainte de a scoate din cuptor, adaugă puţină apă şi cartofii curăţaţi.

Găină umplută

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • gaina umpluta
  • gaina umpluta cu legume

2 comentarii

  1. ce bine arata gaina umpluta!

  2. Anastasia Alexandra Ciuca

    Buna, buna, merita icnercata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.