Retete de sarbatori: Carnati de casa

Printeaza

Carnati de casa din: carne de porc, carne de vita, usturoi, cimbru, boia dulce, boia iute, piper, sare grunjoasa si intestine de porc.

Ingrediente:

  • 3 kg carne de porc mai grasa
  • 1,5 carne de vita
  • 3 capatani de usturoi potrivite
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingura boia iute
  • 1 lingurita piper
  • sare grunjoasa
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • intestine subtiri de porc

 

Mod de preparare:

Mai întâi, cureţi intestinele, le speli bine, după care le răzuieşti cu dosul unui cuţit sau cu o lingură de lemn. Trebuie să fii atent să nu le rupi. Tai carnea de porc şi de vită bucăţi mici, o toci şi o pui într-un lighean mai mare pen­tru a o putea amesteca. Pisezi usturoiul, îl freci cu puţină sare, adaugi puţină apă şi omogeni­zezi bine.

Separat, dizolvi o lin­gură cu vârf de sare grunioasă în 300 ml de apă. Adaugi mujdeiul pes­te carne şi toate condimen­tele, mai puţin sarea. Ames­teci bine şi adaugi treptat din saramură, frământând bine. Guşti din când în când din car­ne pentru a nu ieşi foarte săraţi carnaţii.

Dacă vrei să iasă mai condimentaţi, mai pui boia iu­te. Laşi să se aromatizeze de seara până dimineaţa.

A doua zi, montezi palnia de carnati la masina de tocat si umplui intestinele. Trebuie sa ai grija sa nu fie prea indesati carnatii, pentru ca, in momentul in care se usuca intestinul, acestia se pot sparge. Dupa ce termini, ii asezi pe un bat gros si ii lasi cateva ore in buatarie sa se usuce, dupa care ii scoti pe balcon, la rece.

Carnati de casa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.