Retete pentru Revelion (2012)
PrinteazaRetete pentru Revelion: Rețetele pentru Revelion sunt adesea orientate spre crearea unei atmosfere festive și sofisticate, combinând gusturi tradiționale cu elemente moderne și inovatoare.
Acestea pot varia de la aperitive ușoare și gustări până la feluri principale impresionante și deserturi decadente. Iată câteva idei:
Escalop de vitel
Facebook Escalop de vitel din: nuca de vitel, unt, faina, zarzavat, pasta de rosii, vin madera, sos spaniol, sare si piper. Ingrediente: 800 g nuca de vitel (mijlocul pulpei, fara zgarciuri si tendoane) 250 g unt 30 g faina 100 g zarzavat 25 g pasta de rosii 200 ml vin Madera 400 g sos spaniol…Read more »
Porumb copt cu usturoi
Porumb copt cu usturoi din: unt, paprika afumata, usturoi, patrunjel, ardei iute si porumb. Ingrediente: 75 g unt 1⁄2 lingurita paprika afumata 1 catel de usturoi 2 linguri patrunjel, tocat marunt 1⁄2 -1 ardei iute, tocat marunt 4 stiuleti de porumb Mod de preparare: Amesteca 75 g unt, inmuiat, 1⁄2 lingurita paprika afumata,…Read more »
Vol-au-vent cu piept de curcan
Facebook Vol-au-vent cu piept de curcan din: aluat, piept de curcan, branza gorgonzola, unt, vin, faina, lapte, galbenusuri, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 400 g piept de curcan 200 g branza gorgonzola 100 g unt 100 ml vin 1 lingura faina 200 ml lapte 2 galbenusuri 2 catei de usturoi…Read more »
Quesadillas cu pui
Facebook Quesadillas cu pui din: ulei de floarea soarelui, ardei, dovlecel, ceapa verde, porumb, condiment, piept de pui, patrunjel, branza cedar si tortilla. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui cate 1⁄2 de ardei rosu, galben si verde, taiate fasii subtiri 1 dovlecel mediu, taiat rondele 6 cepe verzi, taiate rondele 200 g porumb dulce…Read more »
Reteta zilei: Salata cu rucola, struguri rosii si migdale
O reteta savuroasa de Salata cu rucola, struguri rosii si migdale din: rucola, struguri rosii, branza, migdale, ceapa rosie, otet balsamic, nectar de agave si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 250 g rucola 2 cani struguri roșii, tăiati în jumatati 2-3 linguri branza Manchego 2-3 linguri migdale feliate, prăjite Ingrediente dressing: 10 Struguri tocati…Read more »
Cocktail Rose Campari Soda
Facebook Cocktail Rose Campari Soda din: campari, rose syruo, grapefruit bitters, top up soda. Pahar: old fashioned Decor: lemon peel Ingrediente: 45 ml Campari 15 ml rose syrup 3 dashes grapefruit bitters (optional) Top up soda Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in paharul old fashioned plin cu gheata cuburi, se amesteca…Read more »
Frigarui de creveti cu sos de iaurt
Facebook Frigarui de creveti cu sos de iaurt din: creveti, pasta de ardei iute, ulei de masline, coaja de lamaie verde, suc de lamaie verde si tequilla. Ingrediente: 200 g creveti, curatati 11⁄2 lingurita pasta de ardei iute 1⁄2 lingura ulei de masline coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 6 linguri iaurt gras sucul…Read more »
Wiener Schnitzel (Şniţel vienez)
Facebook Snitel vienez din: carne de vitel, oua, faina, pesmet, ulei, unt, sare si piper. In Austria, Wiener Schnitzel este în mod tradiţional servit cu o felie de lămâie, cu cartofi natur presăraţi cu pătrunjel tocat şi cubuleţe de unt. Denumirea de Wiener Schnitzel este protejată de lege în Austria şi reţeta, se prepară, în…Read more »
Orez cu ciuperci si legume
Facebook Orez cu ciuperci si legume din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, varza, ulei de susan, orez, oua, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si alune. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 250 g ciuperci, taiate felii 150 g varza, taiata fasii 2 linguri ulei de susan 4 oua, batute usor 250 g…Read more »
Tacos cu fasole si smantana
Facebook Tacos cu fasole si smantana din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei, paprika, rosii, fasole, tacos, coaja si suc de lamaie, patrunjel, telemea si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei rosu iute, tocat marunt 1⁄2lingurita paprika afumata 3 rosii…Read more »
Muschi de vita Wellington cu ciuperci
Muschi de vita Wellington cu ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, aluat, ulei, ceapa, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschi de vita (bucata intreaga) 400 g ciuperci proaspete 300 g aluat frantuzesc (foitaj) 100 ml ulei 1 ceapa mare 1 legatura patrunjel 2 oua sare piper Mod de preparare: Curăţaţi…Read more »
Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan
Facebook Garnituri: Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan din: varza de bruxelles, ulei de susan, ghimbir si seminte de susan. Ingrediente: 800 g varza de Bruxelles, curatata si taiata in jumatati 1 lingura ulei de susan 1 bucata de ghimbir, ras 4 linguri seminte de susan prajite. Mod de preparare: Opareste varza in…Read more »
Cocktail Sangria cu portocale si ananas
Facebook Cocktail Sangria cu portocale si ananas din: vin rosu, portocala si ananas. Ingrediente: vin rosu dulce 1 portocala 1 felie de ananas Mod de preparare: Curata portocala si anansul, taie portocala si ananasul cubulete. Pune fructele intr-un tumbler mare si toarna vinul peste ele. Decoreaza cu o felie de portocala si tine la…Read more »
Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii
Facebook Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii din: ulei de masline, bacon, ceapa, boia iute, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste rigatoni, branza si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g bacon, taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia iute 700 g legume, tocate (2 dovlecei…Read more »
Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla
Facebook Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla din: carne tocata de vita, usturoi, boia iute, chimen, ulei de masline, ceapa, bacon, pasta de tomate, fasole, sos worcestershire, mozzarella, branza cedar si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 catei de usturoi, zdrobiti 3⁄4 lingurita boia iute 1⁄2 lingurita chimen macinat 1⁄2 lingura…Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata cu sunca
O reteta savuroasa de Conopida gratinata cu sunca din: conopida, sare, sunca, crema de branza, iaurt, parmezan, ceapa verde, piper si branza degresata. Ingrediente: 1/2 conopida, buchetele mici 1/2 lingurita sare 2 cani cuburi șuncă slabă 250 crema de branza, 3/4 ceasca iaurt 2 linguri parmezan ras 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde piper…Read more »
Bors de legume cu orez sau paste
Facebook Bors de legume cu orez sau paste din: ceapa verde, morcovi, ardei grasi, telina, patrunjel, rosii, ciuperci, ardei iute, orez, paste, bors, ulei si sare. Ingrediente: doua legaturi de ceapa verde doi morcovi doi ardei grasi o telina o radacina de patrunjel doua rosii mari cateva ciuperci un ardei iute o ceasca de orez…Read more »
Friptura de porc la tava cu sos de struguri
Friptura de porc la tava cu sos de struguri din: cotlet de porc, ceapa, stafide, vin, unt, seminte de chimen, zahar brun, cimbru, sare si piper. Ingrediente: un cotlet de porc dezosat sau doi muschiuleti intregi 20 cepe mici (arpagic) doua linguri de stafide sau o cana mare de boabe de struguri 150 ml…Read more »
Friptura crocanta de rata
Friptura crocanta de rata din: rata, apa fiarta, sare kosher si piper negru. Ingrediente: 1 rata 2 cani apa fiarta 1 lingura sare kosher 1 lingurita piper negru Mod de preparare: Curata bine rata, inlaturand excesul de grasime. Spala bine rata pe interior si exterior. Inteapa peste tot rata cu o furculita. Aseaza…Read more »
Fajitas cu vită
Facebook Fajitas cu vită din: muschi de vita, ceapa, ardei, condimente, piper, sare, ulei si tortilla. Această reţetă este formată din carne la grătar, servită în tortilla şi asezonată cu ardei gras şi ceapă. Ingrediente: 350 gr muşchiuleţ de vită 1 ceapă 2 ardei 2 linguri condiment mexican 1/2 linguriţă piper sare 4 linguri
Pui cu rosii cherry si rozmarin la cuptor
Pui cu rosii cherry si rozmarin la cuptor din: pulpe de pui, rosii cherry, ulei de masline, usturoi, sare, piper, rozmarin si maghiran. Ingrediente: 4 pulpe de pui sau un piept mare 300 g rosii cherry 50 ml ulei de masline cativa catei de usturoi sare piper macinat rozmarin si maghiran proaspat Mod…Read more »
Bors gustos de perisoare
Bors gustos de perisoare din: carne tocata, orez, ceapa, telina, morcovi, patrunjel, ardei gras, bors, patrunjel, leustean, smantana, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata amestec porc zi vita 100 g orez o ceapa mare o telina doi morcovi o radacina patrunjel un ardei gras bors dupa gust patrunjel si leustean verde smantana…Read more »
Pui Diavola
Facebook Pui Diavola din: ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, cimbru, piper, chilli, pui, supa de pui, zeama de la ardei murati si sos de rosii. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline extravirgin 1 lingura de sare grunjoasa 6 crengute de cimbru proaspat piper dupa gust chilli dupa gust 1 pui intreg (1-2 kg),…Read more »
Reteta zilei: Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere
Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere din: cartofi, otet de cidru de mere, suc de mere, sirop de artar, mustar dijon, pere, ulei de masline, faina, cimbru, usturoi, curcan, sare si piper. RestauranteDeLux va recomanda produsele zilei: Laptop Dell Inspiron Aparat foto digital Canon PowerShot Tableta Google Nexus 7 Ingrediente: 4…Read more »
Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon
Facebook Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon din: bacon, ceapa rosie, ciuperci, creveti, sare, piper, muguri de pin, otet de vin rosu, mustar dijon, ulei de masline, spanac baby si oua. Ingrediente: 6 fasii de bacon, taiate in bucati mici 1 ceapa rosie, feliata 1 cana de ciuperci feliate 225 g de…Read more »
Clatite cu pui si ciuperci
Facebook Clatite cu pui si ciuperci din: lapte, faina, oua, portocala, sare, cimbru, unt, ulei, piept de pui, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, smantana, portocala si patrunjel verde. Ingrediente: 380 ml lapte 150 g faina 3 oua 1 portocala sare cimbru 50 g unt topit ulei pentru prajit umplutura: 2 linguri ulei 400 g piept…Read more »
Vita in sos de cidru
Facebook Vita in sos de cidru din: ulei, vrabioara, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, cidru, mustar de dijon, jeleu de merisoare si coacaze, ciuperci si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei 1,2 kg vrabioara, taiata bucati 300 g costita, taiata cuburi 3 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi, taiat felii 2 foi de dafin…Read more »
Rape al ajillo
Numele acestei reţete spaniole se traduce pur şi simplu „peşte-undiţar cu usturoi”. Pentru prepararea ei se foloseşte peştele-undiţar, numit în limba engleză şi „peştele-calugar”. Modul tradiţional de a prepara acest fel de mâncare este următorul: cumpăraţi o bucată mare de coadă de peşte-undiţar şi prăjiţi-o întreagă la cuptor, într-o tavă mare. De-a curmezişul peştelui…Read more »
Reteta zilei: Pui cu rozmarin, legume si porumb copt
O reteta savuroasa de Pui cu rozmarin, legume si porumb copt din: pui, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, porumb, busuioc si unt. Ingrediente: 1 pui Sare și piper 2 linguri de rozmarin proaspat, tocat ulei de măsline 4 morcovi, tocati 4 cepe, tocate 1 capatana usturoi 4 stiuleți de porumb…Read more »
Tarta savuroasa cu ceapa si cimbru
Facebook Tarta savuroasa cu ceapa si cimbru din: aluat, ulei, ceapa, cimbru, otet de mere, patrunjel, branza, oua si lapte. Ingrediente: 230 g aluat fraged gata preparat 2 linguri ulei 4 cepe 2 lingurite cimbru 1 lingura otet de mere 2 linguri patrunjel tocat 250 g branza 3 oua 4 linguri lapte Mod de…Read more »
Cocktail Fresh Up Exotic
Facebook Cocktail Fresh Up Exotic din: ananas, zeama de portocala, sirop de grenadine, apa minerala, kiwi si cirese. Ingrediente: 2 felii proaspete de ananas zeama unei portocale 2 cl sirop de grenadine apa minerala carbogazoasa sau plata 1 felie de kiwi 2 cirese de cocktail Mod de preparare: Taiem kiwi-ul in doua si…Read more »
Cartofi cu sare si ierburi
Facebook Cartofi cu sare si ierburi din: cartofi, ulei de floarea soarelui, malai, rozmarin, cimbru, salvie si sare de mare. Ingrediente: 1, 25 kg de cartofi, taiati in cuburi de 2,5 cm 3 linguri ulei de floarea soarelui sau de rapita 2 linguri de malai pentru sare cu ierburi: 6 crengute de rozmarin 6 crengute…Read more »
Parjoale apetisante
Parjoale apetisante din: carne tocata, ardei gras, morcov, ceapa, boabe de mazare, usturoi, paine, oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne tocata (de vita, porc sau de pui) 1 ardei gras rosu 1 morcov 1 ceapa 2 linguri boabe de mazare 2 catei de usturoi 2 felii de paine 2 oua cimbru…Read more »
Cannelloni cu sos si branza
Facebook Cannelloni cu sos si branza din: pasta de tomate, oregano, vin, spanac, seminte de floarea soarelui, urda, branza brie, ou, nucsoara, cannelloni si branza cedar. Ingrediente: 700 g pasta de tomate 1 1⁄2lingurita oregano 150 ml vin alb sec sau supa concentrata de legume 250 g spanac 50 g seminte de floarea soarelui 250…Read more »
Buşeuri cu tocană de ciuperci
Facebook Buşeuri cu tocană de ciuperci din: aluat, ou, ulei, ciuperci, lamaie, sare, cimbru, unt, faina, supa, piper, nucsoara, smantana, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 1 ou 50 ml ulei 300 g ciuperci 1 lamaie sare 1/2 lingurita cimbru 50 g unt 50 g faina 150 ml supa piper alb…Read more »
Chiftelute cu ochiuri
Chiftelute cu ochiuri din: cartofi, frunze de cimbru, oua, salata verde, legume, umplutura de carnati, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 350 g cartofi fainosi, fierti, scursi si facuti piure 2 lingurite frunze de cimbru 4 oua frunze de salata verde pentru servit 300 g legume fierte ramase de la garnitura (mazare, morcov,…Read more »
Cocktail Marisa
Facebook Cocktail Marisa din: sirop de maracuja, bautura de mango, suc de portocale, zer, apa minerala, fructe si menta. Ingrediente: 1 cl sirop de maracuja 1 cl bautura de mango 4 cl suc de portocale 4 cl zer apa minerala carbogazoasa fructe proaspete menta proaspata Mod de preparare: Mixam bine in shaker siropul, sucurile…Read more »
Perisoare in sos picant
Perisoare in sos picant din: carne tocata de vita, ceapa, paine, marar, sare, piper, faina, suc de rosii, smantana, otet, zahar, unt, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne tocata de vita 1 ceapa 1 ou 1 felie de paine alba 1 lingura marar tocat sare piper faina pentru sos: 150 ml…Read more »
Meniu de Craciun #1
Retete de Craciun: Ciorba radauteana Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau zeama de la o lamaie verdeata pentru ornat Mod de rpeparare: Se spala pieptul de…
Chiftele – aperitiv
Facebook Chiftele aperitiv din: amestec de carne, franzela, cartof, ou, usturoi, ceapa, patrunjel verde, morcov, sare, piper, ulei si faina. Ingrediente: 500 g carne (amestec vita cu porc) 2 felii de franzela 1 cartof fiert 1 ou 2 catei de usturoi 1
Paste cu smantana si mazare
Paste cu smantana si mazare din: smantana, coaja si suc de lamaie, menta, spaghete, mazare si peste afumat. Ingrediente: 200 g smantana (eventual, cu continut scazut de grasime) coaja si sucul de la 1 lamaie, plus cateva felii pentru servit o legatura de menta, tocata (doar frunzele) 300 g spaghete 250 g mazare congelata…Read more »
Cartofi savurosi crocanti
Cartofi savurosi crocanti din: cartofi, supa, turmeric, frunze de dafin, ulei de floarea soarelui, grasime de rata si faina. Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, taiati bucati mari 2 cuburi concentrate de supa 1 lingurita de turmeric 3 frunze de dafin 6 linguri de ulei de floarea soarelui sau de rapita 2 linguri grasime de…Read more »
Reteta zilei: Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon
O reteta delicioasa de Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon din: snitele de curcan, mustar dijon, sos de soia, vin alb, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper, gulii, ardei gras, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 3 snitele de curcan, proaspete 1 lingura mustar Dijon 1 lingura…Read more »
Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere
Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere din: piept de pui, ceapa, paine, lapte, oua, usturoi, sare, piper, faina, ulei, cascaval, lapte, oua, unt, nucsoara, capere si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 ceapa 3 felii paine 1 pahar lapte 2 oua 3 catei de usturoi sare piper…Read more »
Cupe cu inghetata
Cupe cu inghetata din: popcorn, inghetata de caramel si vanilie, caramele, sos de caramel si frisca. Ingrediente: 60 g popcorn 8 cupe de inghetata de caramel si vanilie 25 g caramele moi 8 linguri sos de caramel 150 ml frisca, usor batuta Mod de preparare: In 4 cupe de desert, asaza alternativ straturi…Read more »
Legume calite cu paste si sos picant
Legume calite cu paste si sos picant din: zeama si coaja de lamaie verde, ardei iute, patrunjel, ardei, andive, ceapa verde, ulei de susan, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, friptura de curcan si spaghete. Ingrediente: zeama si coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 1 ardei iute rosu, tocat marunt 1…Read more »
Cocktail Tropical Cooler
Cocktail Tropical Cooler din: sirop de maracuja, suc de maracuja, zeama de lamaie, tropical bitter, carambola si cirese. Ingrediente: 2 cl sirop de maracuja 4 cl suc de maracuja 2 cl zeama de lamaie 10 cl Tropical Bitter o felie de carambola cirese Mod de preparare: Mixam bine in shaker siropul si sucul…Read more »
Omleta cu jambon si ciuperci
Omleta cu jambon si ciuperci din: oua, ceapa verde, ciuperci, mustar, unt, jambon si branza cedar. Ingrediente: 12 oua o legatura de ceapa verde, tocata marunt 250 g ciuperci de crescatorie, taiate bucati mari si prajite pana sunt bine rumenite 2 linguri mustar cu bobul intreg 40 g unt 250 g jambon, taiat felii…Read more »
Crochete de peste cu mazare
Crochete de peste cu mazare din: patrunjel, fileuri de peste alb, ou, ceapa verde, menta, pesmet, ulei de floarea soarelui, unt, usturoi, mazare si capere. Ingrediente: o legatura de patrunjel, tocat 600 g fileuri de peste alb, fara oase si piele, portionate in 8 bucati (fish fingers) 1 ou, batut 1⁄2 legatura de ceapa…Read more »
Paste cu varză şi ciuperci
O reteta savuroasa de Paste cu varză şi ciuperci din: ciuperci, varza, paste, usturoi, lamaie, ulei, apa, supa de legume, amidon, sos de soia dulce, sos de chilli, zahar pudra, sare, piper si arpagic. Ingrediente: 250 g ciuperci 300 g varza alba 150 g paste mici 2 catei de usturoi 1 lamaie 4 linguri…Read more »
Budinca savuroasa de briose si pere
Facebook Budinca savuroasa de briose si pere din: briose, ciocolata neagra, pere in compot, oua, smantana, lapte, zahar pudra, esenta de vanilie si zahar brun. Ingrediente: 200 g briose, rupte bucati 100 g ciocolata neagra, rupta bucati mari 1 borcan cu 400 g pere in compot, scurse si taiate felii 3 oua 400 ml smantana…Read more »
Gratin de cartofi cu ierburi aromate
Facebook Gratin de cartofi cu ierburi aromate din: cartofi, unt, ulei de masline, cimbru, rozmarin si frunze de dafin. Ingrediente: 1 kg cartofi medii 50 g unt, topit, plus extra pentru uns 3 linguri ulei de masline cate 2 linguri de cimbru si rozmarin, tocate fin 3-4 frunze de dafin Mod de preparare: Unge…Read more »
Friptura de rata cu masline
Friptura de rata cu masline din: supa de pui, piure de rosii, fenicul, dafin, masline verzi, rata si sare. Ingrediente: 2 cani supa de pui 1 lingura piure de rosii fenicul dafin 2/3 cana masline verzi , fara samburi 1 rata, bucati sare. Mod de preparare: Freaca bine cu sare bucatile de rata,…Read more »
Sote de fasole verde cu ceapa
Incinge 1 lingura ulei de masline si 20 g unt intr-un vas larg si adauga 500 g fasole verde, curatata si oparita 1 minut; adauga 150 g cepe mici, tocate.. prajeste 5 minute, amestecand pana cand se patrund. Adauga sare, piper si coaja rasa de la 1 lamaie. Sote de fasole verde cu ceapa…Read more »
Piure cu branza de capra
Fierbe 1,4 kg cartofi curatati de coaja si taiati bucati, cu 2 foi de dafin in apa cu sare 10-15 minute. Scurge lichidul si indeparteaza dafinul. intre timp, intr-un vas pe foc pune 250 ml lapte, 2 catei de usturoi, zdrobiti, adauga sare, piper si un praf de nucsoara; cand clocoteste opreste flacara si…Read more »
Supă savuroasa de ciuperci
Facebook Supă savuroasa de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, hrisca, sare, piper, curcuma, boia, oregano, patrunjel verde si ceapa verde. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1/2 ceapa 1-2 catei de usturoi 30 g ulei 60 g hreisca sare piper macinat 1/4 lingurita curcuma 1/2 lingurita boia oregano patrunjel verde ceapa verde Mod de…Read more »
Cartofi frantuzesti cu fenicul si parmezan
Facebook Cartofi frantuzesti cu fenicul si parmezan din: unt, usturoi, fenicul, cartofi, smantana, lapte si parmezan. Ingrediente: 50 g unt 3 catei de usturoi 2 bulbi de fenicul 1 kg cartofi 500 ml smantana 100 ml lapte integral 50 g parmezan Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 5/190°C. Intr-o oala topeste 50 g unt,…Read more »
Reteta zilei: Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy
O reteta savuroasa de Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy din: carne de bibilica, sos hoisin, usturoi, sos de soia, zahar, otet de orez, mirin, ulei de susan, bak choy, ulei de arahide, ulei de susan, usturoi, ardei iute si sos de peste. Ingrediente: 4 bucati carne bibilica 2 linguri sos…Read more »
Prăjitură cu magiun de prune
O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, parf de copt, zahar pudra. Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui 600 g făină un borcan cu magiun de prune 100 g miez de nucă coajă rasă de lămâie…Read more »
Cartof umplut cu piept de pui
O reteta delicioasa de cartofi umpluti cu pui:cartofi, dovlecel, piept de pui, smantana, iaurt, usturoi, masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mai mari un dovlecel doi piepţi de pui 200 ml smântână 100 ml iaurt 6 căţei de
Aperitive gustoase: Aperitiv cu legume
O reteta delicioasa de aperitive cu legume:cartofi, faina, parmezan, praf de copt, oua, lapte, iaurt, castraveti, usturoi, branza de capra, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 100 g parmezan un pliculeţ praf de copt două ouă 60 ml lapte dulce 200 ml iaurt doi castraveţi verzi doi căţei de usturoi…Read more »
Plăcintă cu fidea şi dovlecei
O reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry, oua, branza telemea, branza de vaci, nuca, salata rucola, sare, piper, unt. Ingrediente: două pachete fidea doi dovlecei 200 g roşii cherry galbene 5 ouă 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 100 g miez de nucă salată rucola sare piper unt…
Hering cu galbiori
O reteta delicioasa de hering cu:galbiori, ceapa, usturoi, lamie, sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, suc de lamaie, sare, piper, busuioc . Ingrediente: un kilogram hering 50C g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie sare piper 80 ml vin ab sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu…Read more »
Masa de Craciun
Masa de Craciun: Ciorba de legume cu fidea Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 ml ulei 100 g fidea sau taitei pentru supa frunze de leustean condimente piper bors dupa gust…
Dovlecei cu carne la cuptor
O reteta delicioasa de dovlecei cu:carne de pui, ceapa, paine, cartofi, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei 500 g carne de pui două cepe două felii de pâine, doi cartofi 3 linguri cu pastă de tomate 200 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Mod de preparare: Carnea de pui…Read more »
Chiftelute de curcan cu hrişcă
O reteta delicioasa de chiftelute cu:carne de curcan, paine, ceapa, usturoi, oregano, oua, dovlecei, hrisca, sare, piper, ulei, marar, faina. Ingrediente: 600 g carne de curcan o felie de pâine o ceapă doi căţei de usturoi o lingură cu oregano uscat două ouă doi dovlecei 150 g hrişcă sare piper ulei de floarea-soarelui mărar…Read more »
Salata de ceapa rosie, mere si nuci
Salata de ceapa rosie, mere si nuci din: ceapa rosie, ulei de masline, miere, mere, otet de mere, frunze de salvie si nuci. Ingrediente: 4 cepe rosii 1 lingura de ulei de masline 1⁄2 lingura miere 4 mere mari 1 lingura otet de mere cateva frunze de salvie 50 g nuci sau alune …Read more »
Vinete cu fenicul
O reteta gustoasa de vinete cu: cartofi, ardei gras, ardei capia, fenicul, dovlecei, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura, sare, piper, menta. Ingrediente: doi cartofi două vinete un ardei gras un ardei capia un fenicul doi dovlecei două roşii 3 căţei de usturoi 250 ml ulei de floarea-soarelui 300 g brânză…Read more »
Clătită cu avocado şi anşoa
O reteta delicioasa de clatite cu: faina, oua, zahra tos, bere, unt, castraveti, avocado, ansoa, smantana, maioneza, capere, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 60 g zahăr tos 500 ml bere blondă 80 g unt doi castraveţi verzi două fructe de avocado un borcan cu fileuri de anşoa 200 g smântână…Read more »
Rulada de porc cu caise uscate
Rulada savuroasa de porc din: muschiulet de porc, sunca de parma, umplutura pentru carnati, ceapa, salvie, caise uscate, usturoi, vin rosu si gem de coacaze. Ingrediente: 1 kg muschiulet de porc 200 g sunca de Parma (aprox. 16 felii) Pentru umplutura: 225 g umplutura pentru carnati 3 cepe mici, tocate marunt 1 lingura salvie…Read more »
Calamar umplut cu garnitura de cartofi
O reteta delicioasa de calamar cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, rosii, menta, suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cartofi. Ingrediente: un kilogram calamari 6 linguri cu ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o cană cu orez două roşii o lingură cu mentă tocată jumătate de cană cu suc de…Read more »
Cartofi copti cu ciuperci
Cartofi copti cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, salam cu sunca, branza, sare, piper, smantana, galbenusuri si ulei. Ingrediente: 700 g cartofi 200 g ciuperci proaspete 200 g salam cu sunca 80 g branza rasa sare piper 250 ml smantana 2 galbenusuri ulei Mod de preparare: Se spală ciupercile, se taie felii şi se…Read more »
Salata verde cu usturoi
Facebook Salata verde cu usturoi din: unt, usturoi, patrunjel, nucsoara, varza si broccoli. Ingrediente: 50 g unt 2 catei de usturoi o mana de patrunjel tocat un praf de nucsoara o varza 250 g buchetele de broccoli Mod de preparare: Intr-un castron, amesteca 50 g unt, 2 catei de usturoi, tocati, o mana de…Read more »
Reteta zilei: Ficat de vitel cu sos de muştar
O reteta savuroasa de Ficat de vitel cu sos de muștar din: ceapa rosie, unt, otet de vin alb, supa de manzat, mustar dijon, ficat de vitel, sare, piper, faina si unt. Ingrediente: 2 cepe rosii, felii subtiri 3 linguri de unt 1/4 cana de oțet de vin alb 1/2 cana supa manzat 1…Read more »
Meniu de Craciun
Retete de Craciun: Bors de vacuta Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal Mod de preparare: Cureţi carnea şi o pui la…Read more »
Tarte cu branza si ceapa
Facebook Tarte cu branza si ceapa din: ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, aluat, ou, gem de coacaze, branza brie, salata verde, mustar de dijon, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe rosii mari, curatate si taiate rondele mari 1 lingurita frunze de cimbru 400 g aluat fraged gata…Read more »
Cocktail Peach Melba
Facebook O reteta simpla de Cocktail Peach Melba din: piersici, vin spumant rose si vin spumant alb. Ingrediente: 400 g piersici vin spumant rosé vin spumant alb Mod de preparare: Marunteste intr-un robot 400 g piersici din compot pana rezulta un piure, trece-le prin sita si arunca pulpa. Pentru a servi, toarna in fiecare…Read more »
Friptura savuroasa de vita cu cimbru si miere
Friptura de vita cu cimbru si miere din: ceapa rosie, otet de vin rosu, miere, sare, cimbru, piper si muschi de vita. Ingrediente: 1 ceapa rosie , taiata in inele 2 linguri otet din vin rosu 2 linguri miere 1/2 lingurita sare 1 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper negru macinat 3 bucati muschi…Read more »
Cocktail Juanita
Facebook Cocktail Juanita din: suc de maracuja, suc de ananas, sirop de capsuni si apa minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de maracuja 6 cl suc de ananas 4 capsuni mari 1 cl sirop de capsuni apa minerala carbogazoasa Mod de preparare: Facem piure din cele 3 capsuni, mixam bine…Read more »
Reteta zilei: Rulada de carne tocata cu legume
O reteta savuroasa de Rulada de carne tocata cu legume din: carne tocata, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, paine, sare, piper, ou si rosii. Ingrediente: 1 kg carne tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2-3 catei de usturoi, tocat 2 ardei grasi, 1
Pofta buna!
Incoming search terms:
- baby hering marinat
Foarte bune retetele pentru Revelion