Retete rapide: Budinca de lamaie
PrinteazaBudinca de lamaie din: crema de lamaie, unt, zahar pudra, oua, faina, praf de copt, sare, lamaie, limeta.
- 250 ml (1 cană) cremă de lămâie gata preparată
- 250 g unt moale
- 180 ml (1/2 cană) cu zahăr pudră
- 5 ouă
- 375 g (1 1/2 căni) făină
- 2 linguri cu praf de copt puţină
- sare
- coaja şi sucul a 2 lămâi
- coajă de lămâie şi limetă, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeste cuptorul la 180C. Unge 8 forme mici de ceramică cu unt şi pune 30 ml (2 linguri) de cremă de lămâie în fiecare. Amestecă untul şi zahărul până obţii o cremă.
Adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare. Cerne făina şi sarea , şi amestecă încet, adăugând coaja rasă de lămâie şi sucul, până când se omogenizează.
Cu grijă, pune amestecul peste crema de lămâie din forme. Coace pentru 25 minute. Când introduci o scobitoare în budincă, artrebui să fie curată când o scoţi. Dacă nu, mai lasă puţin budinca la cuptor.
Presară coajă de lămâie.
Budinca de lamaie
Pofta buna!