Retete de post: Supa de praz si cartofi

Printeaza

O reteta de supa de praz si cartofi din: marar, ulei de masline extravirgin, praz, cartofi, usturoi, supa de legume si sare.

Ingrediente:Supa de praz si cartofi

  • 1 legatura de marar
  • 9 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1.7 kg praz
  • 2 cartofi mari, taiati
  • 3 catei usturoi, maruntiti
  • 8 cani supa de legume
  • sare

 

Mod de preparare:

Fa o pasta din uleiul de masline si marar, cu ajutorul unui blender . Taie prazul in bucati mai mici si apoi pune-ne intr-un blender pentru a-l marunti. Pune intr-o tigaie pasta de marar si ulei, la foc mediu. Apoi adauga prazul si putina sare. Amesteca bine si acopera cu un capac.

Lasa mancarea pe foc maxim 10 minute, pana cand prazul s-a inmuiat. Adauga cartofii si usturoiul si lasa mancarea pe foc, 20 de minute, fara sa o mai acoperi. Amesteca din cand in cand. Dupa ce cartofii s-au inmuiat, paseaza-i in mancare. Poti pune intreg continutul intr-un blender ca sa obtii o supa fina de praz.

Apoi toarna supa obtinuta inapoi in cratita, las-o sa stea pe foc pana da o data in clocot, apoi supa este gata. Se poate servi cu migdale presarate. In cazul in care nu tii post, poti sa razi niste branza deasupra. De asemenea, o poti servi cu paine prajita frecata cu usturoi.

Supa de praz si cartofi

Supa de praz si cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.