Retete de post: Sarmalute de post cu nuci
PrinteazaSarmalute de post cu nuci din: varza acra, ceapa, orez, miez de nuca, morcov, suc de rosii, vin alb, ulei, mere, stafide, cimbru, sare si piper.
- 1 varza acra
- 3 cepe
- 200 g orez
- 300 g miez de nuca pisat
- 1 morcov mare
- 500 ml suc de rosii
- 200 ml vin alb sec
- 150 ml ulei
- 4 mere rase
- 50 g stafide
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaceţi varza în foi. Spălaţi orezul în 3-4 ape şi fierbeţi-l 10 minute. Curăţaţi şi spălaţi ceapa, tocaţi-o mărunt, apoi căliţi-o 5 minute în ulei.
Adăugaţi morcovul curăţat, spălat şi dat pe răzătoarea mare, merele rase, stafidele şi cimbrul. Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi la foc mic 10 minute, amestecând din când în când.
Luaţi de pe foc şi adăugaţi orezul, miezul de nucă şi 100ml suc de roşii. Omogenizaţi bine şi cu acest amestec umpleţi foile de varză şi rulaţi-le.
Varza rămasă tăiati-o fideluţă şi puneţi-o pe fundul unei cratiţe. Peste aceasta puneţi sărmăluţele, vinul, sucul de roşii rămas; şi eventual o cană de apă, până când lichidul acoperă sarmalele.
Fierbeţi-le acoperit la foc mic, sau puneţi cratjţa la cuptor pentru 40 de minute.
Sarmalute de post cu nuci
Pofta buna!
mama face asa ceva 🙂
Am mai auzit de asa ceva, insa nu am incercat niciodata