Sarmalute de peste cu verdeata din: file de peste, ceapa, orez, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 kg file de peşte 3 cepe tocate 100 g orez sare piper pătrunjel şi mărar verde cimbru 100 ml ulei 1 lingură pastă de tomate 1 varză murată 200 g smântână 2 linguriţe concentrat de supă Mod […]
Retete de post: Sărmăluţe în foi de vită
PrinteazaSărmăluţe în foi de vită din: orez, rosie, bulion, ceapa, foi de vita, ulei de masline, lamaie, menta, piper, sare, zahar, scortisoara si enibahar.
- 2 cesti orez
- 1 rosie decojita si taiata cuburi
- 1 lingura bulion
- 2 cepe tocate
- 200 g foi de vita de la saramura
- 150 ml ulei de masline
- 1 lamaie taiata felii
- 2 linguri menta tocata
- piper
- sare
- zahar
- 1/4 scortisoara
- 1/2 lingurita ienibahar
Mod de preparare:
Orezul se lasă 30 min. în apă caldă, apoi se spală şi se scurge. Frunzele de viţă se curăţă de codiţe.
Codiţele se aşază pe fundul vasului în care vor fierbe sărmăluţele.
Se căleşte ceapa în ulei şi se adaugă orezul; se amestecă pe foc câteva minute.
Se adaugă roşiile şi pasta de roşii şi se lasă să fiarbă puţin. Se adaugă 1 ceaşcă de apă fierbinte şi se fierbe până se evaporă.
In final se adaugă ulei, mentă, piper, scorţişoară, enibahar, sare şi zahăr.
Se rulează sarmalele; se aşază în vasul de fiert, în straturi succesive.
Se aşază felii de lămâie şi 2 ceşti de apă caldă; se fierb înăbuşit la foc mic 40 min. Se servesc reci cu lămâie sau murături.
Sărmăluţe în foi de vită
Pofta buna!
poate iti place si:
Sarmalute cu praz
Pofta buna!
Imi plac sarmalutele astea la nebunie