Retete de post: Sărmăluţe în foi de vită

Printeaza

Sărmăluţe în foi de vită din: orez, rosie, bulion, ceapa, foi de vita, ulei de masline, lamaie, menta, piper, sare, zahar, scortisoara si enibahar.

Ingrediente:

  • 2 cesti orez
  • 1 rosie decojita si taiata cuburi
  • 1 lingura bulion
  • 2 cepe tocate
  • 200 g foi de vita de la saramura
  • 150 ml ulei de masline
  • 1 lamaie taiata felii
  • 2 linguri menta tocata
  • piper
  • sare
  • zahar
  • 1/4 scortisoara
  • 1/2 lingurita ienibahar

 

 

Mod de preparare:

Orezul se lasă 30 min. în apă caldă, apoi se spală şi se scurge. Frunzele de viţă se curăţă de codiţe.

Codiţele se aşază pe fun­dul vasului în care vor fierbe sărmăluţele.

Se căleşte ceapa în ulei şi se adaugă orezul; se amestecă pe foc câteva minute.

Se adaugă roşiile şi pasta de roşii şi se lasă să fiarbă puţin. Se adaugă 1 ceaşcă de apă fierbinte şi se fier­be până se evaporă.

In final se adaugă ulei, mentă, piper, scorţi­şoară, enibahar, sare şi zahăr.

Se rulează sarmalele; se aşază în vasul de fiert, în straturi succe­sive.

Se aşază felii de lămâie şi 2 ceşti de apă caldă; se fierb înăbu­şit la foc mic 40 min. Se servesc reci cu lămâie sau murături.

 

Sărmăluţe în foi de vită

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sarmalute cu praz

Sarmalute de peste cu verdeata

Sarmalute de peste cu verdeata din: file de peste, ceapa, orez, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 kg file de peşte 3 cepe tocate 100 g orez sare piper pătrunjel şi mărar verde cimbru 100 ml ulei 1 lingură pastă de tomate 1 varză murată 200 g smântână 2 linguriţe concentrat de supă   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Imi plac sarmalutele astea la nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.