Retete de post: Sarmale in foi de vita

Printeaza

Sarmale in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, ciuperci, marar, sare, piper, suc de rosii, ulei si rozmarin.

Ingrediente:

  • 60 foi de vita mai mici
  • 350 g orez cu bobul lung
  • 3 cepe
  • 300 g ciuperci
  • o legatura marar
  • sare
  • piper negru macinat si boabe
  • un litru suc de rosii
  • 30 ml ulei
  • rozmarin verde

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se spală si se taie solzişori. Se căleşte în ulei. Se adaugă ciupercile spă­late şi curăţate şi se înăbuşă.

După ce s-au pătruns ciupercile, se pune orezul şi se adaugă puţină apă. Se perpe­lesc 5 minute şi se dau deo­parte. Se presară mărarul tocat mărunt, sare si piper.

Se amestecă bine compozi­ţia şi se umplu foile de viţă. Se aşază în tavă, se acoperă cu sucul de roşii şi rozmarinul şi se fierb la foc redus. Se servesc ornate cu rozmarin.

Sarmale in foi de vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.