Retete de post: Sarmale cu fasole alba

Printeaza

Sarmale cu fasole alba din: fasole, varza murata, ardei, ceapa, morcovi, orez, suc de rosii, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper si dafin.

Ingrediente:

  • 300 g fasole alba
  • 1 varza murata
  •  1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 100 g orez
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ramura cimbru
  • 1 legatura mica marar
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli şi o pui într- un castron la înmuiat în apă rece, de seara până a doua zi, când se schimbă apa şi o pui la fiert. După ce a dat în 2-3 clocote, schimbi apa din nou şi o laşi să fiarbă în continuare până se înmoaie bo­bul. Alegi frunzele de varză, le tai cotoarele şi le pui la depărat în apă rece.

Ardeiul, spălat şi curăţat de cotor şi de seminţe, îl tai cubuleţe, ceapa o toci mărunt, iar morcovii îi dai pe râzătoare. Intr-o tigaie pui ulei să se încingă şi acjaugi ceapa la călit, apoi ardeiul şi morcovul şi amesteci până ce se înmoaie bine legumele.

Adaugi orezul spălat şi 50 ml apă şi laşi să se înăbuşe puţin. Iei cratiţa de pe foc, laşi să se răcească bine coompoziţia şi amesteci cu fasolea fiartă şi scur­să, cu pasta de tomnate, cimbrul verde tocata mărunt S£sau măcinat, mărarul verde tocat finfin, sare şi pi­per după gust.

Pui câte o lingură din compoziţie pe câte o frunză de varză şi formezi sarmalele. Cotorul verzei şi frunzele rămase le tai julien şi pui o parte pe fundul oalei.

Aşezi sarmalele şi restul de varză tăiată. Torni deasupra sucul de roşii şi apă cât să le cuprindă. Pui frunza de dafin ruptă în bucăţi mai mici. Acoperi vasul şi fierbi la foc mic circa 1 oră şi jumătate.

Sarmale cu fasole alba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.