Retete de post: Salata de fasole cu praz si gogonele
PrinteazaO reteta de salata de fasole cu praz si gogonele din: fasole rosie, praz, ardei iute, gogonel acre, ulei de masline, otet de mere, sare si piper
- 500 g fasole rosie
- 4 fire de praz
- 1 ardei iute
- 4 gogonele acre
- 5 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de mere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ţineţi fasolea la înmuiat 12 ore, apoi fierbeţi-o în apă cu sare, schimbând apa de două, trei ori cu altă apă caldă.
Scurgeţi fasolea fieartă de apă şi puneţi-o într-un castron mai mare.
Adăugaţi prazul tăiat în rondele cât mai fine, ardeiul iute tocat mărunt, gogonelele tăiate în cubuleţe.
Turnaţi peste ingrediente uleiul şi oţetul, adăugaţi sare şi piper, dacă mai este necesar şi amestecaţi. Serviţi salata rece.
Salata de fasole cu praz si gogonele
Pofta buna!