Retete de post: Salată de dovlecei

Printeaza

O reteta de salata de dovlecei din: dovlecei, ceapa rosie, rosii uscate, busuioc, telina verde, ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si piper.

Ingrediente:Salată de dovlecei

  • 500 g dovlecei zucchini
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g rosii uscate
  • 2-3 fire de busuioc
  • 1 fir telina verde
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie rondele de 5-6 cm, care se frig pe ambele părţi, într-o tigaie antiaderentă sau pe grill. Se curăţă ceapa şi se taie solzişori. Se spală verdeaţa. Se toacă busuiocul şi se taie tulpina de ţelină sub forma unor bastonaşe.

Se prepară un dressing din uleiul de măsline, zeama de lămâie, oregano, sare şi piper. Se amestecă legumele şi verdeţurile într-un castron şi se toarnă sosul. Se decorează cu roşiile uscate, care au un gust uşor picant.

Salată de dovlecei

Salată de dovlecei

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete de post cu dovlecei
  • salata de dovlecei de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.