Retete post: Prajitura de post cu mere

Printeaza

O reteta de post de prajitura din: mere, gris, zahar, faina si ulei.

Ingrediente:Prajitura de post cu mere

  • două kg mere
  • o cană mare şi jumătate de griş
  • o cană şi jumătate de zahăr
  • o cană de făină
  • 5-6 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă merele de coajă, iar apoi se taie felii foarte subţiri sau se rad pe răzătoarea mare şi se amestecă împreună cu o jumătate de cană de zahăr. Se amestecă grişul cu o cană de zahăr şi făina într-un castron.

Se unge o tavă cu ulei, se ia jumătate din compoziţia de griş, făina şi zahărul şi se presară pe toată suprafaţa tăvii un strat potrivit de gros. Deasupra se pun merele şi peste ele compoziţia rămasă. Se dă la cuptor la foc potrivit pentru o jumătate de oră.

Dacă este rumenită se scoate, se lasă să se răcorească, apoi se taie pătrate sau romburi şi se serveşte.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. A facut cineva prajitura asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.