Retete de post: Prăjitură cu morcovi, tofu si cremă de cocos
PrinteazaO reteta de post de prajitura cu morcovi, tofu si crema de cocos din: morcov ras fin, tofu, suc de mere, faina de grau, zahar brun, bicarbonat de sodiu, scortisoara, stafide, zahar, amidon de porumb, lapte de cocos light, esenta de vanilie, nuca de cocos, minicarote si frisca vegetala.
blat:
- 4 – 1/2 căni morcov ras fin
- 1 cană tofu moale
- 3/4 cană suc de mere
- 2 căni făină de grâu
- 2 câni zahăr brun
- 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1/2 cană stafide
pentru crema de cocos:
- 180 g tofu moale
- 1/3 cană zahăr
- 5 linguri amidon de porumb
- 500 ml lapte de cocos light
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1/2 cană nucă de cocos rasă
pentru ornare:
- minicarote
- frişcă vegetală
Mod de preparare:
Blatul: Morcovii se rad foarte fin şi se amestecă doar cu puţin zahăr brun cernut. Se amestecă tofu, sucul de mere, făina, restul de zahăr brun, bicarbonatul de sodiu, sare, vanilie şi scorţişoară. Se integrează în compoziţie morcovii raşi şi stafidele.
Se toarnă compoziţia în tava de copt şi se dă la cuptor timp de 45 de minute. Când s-a răcit, se taie în două şi se umple cu crema de cocos.
Crema de cocos: Se mixează tofu până devine o cremă moale. Separat, se amestecă zahărul şi amidonul de porumb în bain mărie. Apoi se adaugă treptat laptele de cocos. Se amestecă până ce se îngroaşă.
După ce compoziţia s-a îngroşat, se adaugă tofu, vanilia şi nuca de cocos rasă. Crema de cocos se aşază între cele două blaturi.
Ornare: frişcă vegetală şi morcovi mici, fierţi în sirop de zahăr
Poftă bună!