Retete de post: Pilaf rosu

Printeaza

O reteta de post de pilaf rosu din: fasole rosie, orez, ceapa, morcovi, ardei gras, suc de rosii, sare, ulei si foi de dafin.

Ingrediente:Pilaf rosu

  • 500 g fasole roşie
  • 1 cană cu orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 150 ml suc de roşii
  • sare
  • ulei
  • 2 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Lasă fasolea la înmuiat de cu seară. Pune-o apoi să fiarbă în apă cu sare. Schimbă apa de cel puţin trei ori. Adaugă apoi dafin, o ceapă şi un morcov.

După ce a fiert, scurge-o şi las-o deoparte. în zeama în care a fiert fasolea, fierbe orezul. Separat, căleşte ceapa rămasă împreună cu morcovul. Adaugă orezul fiert, sare, câteva boabe de fasole şi ardeiul gras tăiat rondele.

Toarnă apoi sucul de roşii şi lasă la cuptor să scadă bine.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.