Retete de post: Peşte la cuptor

Printeaza

O reteta de post de peste la cuptor din: peste, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii in bulion, lamaie, boabe de piper negru, ulei si vin alb sec.

Ingrediente:Peşte la cuptor

  • 1 kg de peşte
  • 3 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 2 foi de dafin
  • 1 ardei gras
  • 1 cutie roşii în bulion
  • 1 lămâie
  • 10 boabe de piper negru
  • ulei
  • 200 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele, spală şi toacă ceapa peştişori, taie morcovul rondele, iar ardeii – fâşii. într-o tavă, pune apă şi ulei, cam de două degete, apoi fă un pat din legume.

Aşază peştele, sărează, piperează. Pune boabele de piper, dafinul şi lămâia tăiată felii subţiri. Dă la cuptor, la foc mic, 30 de minute. Adaugă roşiile, iar după 10 minute, adaugă vinul. Mai lasă 10 minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.