Retete de post: Pateuri cu gem
PrinteazaO reteta de post de pateuri cu gem din: gem de capsune, margarina, ulei, faina, apa si sare.
- 1 borcan cu gem de căpşune
pentru aluat:
- 200 g margarină
- 40 ml ulei
- 400 g făină
- 120 ml apă
- sare
Mod de preparare:
Frământă bine 350 g făină cu apa, uleiul şi un praf de sare, după care întinde din aluat două foi. Unge-le cu margarina frecată cu restul de făină. Impătureşte-le şi apoi întinde-le din nou.
Taie din ele pătrate potrivite, în mijlocul fiecărui pătrat, pune câte o linguriţă cu gem. Rulează spre interior surplusul de aluat. Aşază-le într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie.
Coace-le la cuptor 25-30 de minute.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- pateuri cu gem
Foarte buna pateurile cu gem