Retete de post: Pastă din nuci, alune şi ceapă

Printeaza

Pastă din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de masline, ceapa rosie si hrean.

Ingrediente:Pasta din nuci, alune si ceapa

  • 200 g nuci
  • 100 g alune de padure
  • 1 lamaie
  • 4-5 linguri ulei de masline sau de seminte de struguri
  • 2 cepe rosii
  • 1 lingurita hrean ras

 

Mod de preparare:

Puneţi cu o seară înainte nucile şi alunele într-un castron şi acoperiţi-le cu apă. Scurgeti-le bine de apă, (ştergeti-le cu un ştergar, prin presare) şi măcinaţi-le cât mai fin.

Amestecaţi-le apoi cu uleiul pus treptat şi adăugati din când în când câteva picături de zeamă de lămâie.

Trebuie să obţineţi o compoziţie fină, omo­genă. Tocaţi cât mai mărunt ceapa, eventual, radeţi-o pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Adăugaţi în compoziţie ceapa şi hreahul şi amestecaţi iar pentru omogenizare.

Ţineţi pasta la frigider până în momentul servirii. Se potriveşte cu pâine de secară sau pâine neagră.

Pastă din nuci, alune şi ceapă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.