Retete de post: Paine cu masline

Printeaza

O reteta de paine cu masline din: masline, faina, apa calda, drojdie, zahar, ulei de masline, sare si rozmarin.

Ingrediente:Paine cu masline

  • 200 g masline verzi sau negre (fara samburi si taiate)
  • 7 1/2 linguri cu faina
  • 2 1/2 cani cu apa calda
  • drojdie proaspata cat o nuca sau 2 lingurite cu drojdie uscata
  • 1 lingura cu zahar
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Desfă drojdia într-o cană cu apă, amestec-o cu o mână de făină şi ţine-o 30 de minute la cald. Amestecă maiaua cu restul de apă şi zahărul. Lasă compoziţia să se odihnească un sfert de oră, apoi adaugă uleiul şi sarea şi amestecă. Adaugă făina, puţin câte puţin, şi amestecă bine cu lingura, până se formează aluatul.

Frământă pe planşeta presărată cu făină până când aluatul devine elastic. Pune măslinele şi rozmarinul. Pune-l într-un castron curat, cu o lingură de ulei, şi lasă-l să crească timp de o oră, până se dublează.

Formează pâinea şi dă-o la cuptor pentru o jumătate de oră. Ca pâinea să fie mai apetisantă, înainte de o băga în cuptor, presară pe ea seminţe de susan.

Paine cu masline

Paine cu masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.