Retete de post: Orez cu legume si caju

Printeaza

Orez cu legume si caju din: orez, caju, ceapa, ardei capia, dovlecei, ciuperci, sare, nucsoara, piper, sos de soia si ulei.

Ingrediente:

  • 250 g orez cu bobul subtire
  • 200 g caju prajit cu sare
  • 2-3 cepe albe
  • 2 ardei capia
  • 2 dovlecei
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • nucsoara
  • piper alb si negru macinat
  • sos de soia
  • ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se fierbe orezul. Se adaugă sare şi 2-3 linguriţe sos de soia. Se spală şi se curăţă ceapa şi ciupercile. Se taie cubuleţe şi se călesc în uleiul de floarea-soarelui.

Se adaugă ardeiul capia tăiat mărunt, dovlecelul tăiat cubuleţe şi se călesc împreună cu ceapa şi ciupercile. Se mai toarnă apă călduţă, puţin câte puţin, ca să nu se li­pească şi se presară sare, piper şi nucşoară, după gust.

Intr-un bol, se pune orezul şi se amestecă cu legumele călite. Pe deasupra se presară caju prăjit şi sărat.

Orez cu legume si caju

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.