Retete de post: Iahnie de fasole

Printeaza

O reteta de post delicioasa din: boabe de fasole alba, ceapa, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei grasi, usturoi, sare, piper, cimbru si foi de dafin.

Poate te intereseaza si Iahnie de fasole cu cimbru si usturoi

Ingrediente:Iahnie de fasole

  • 500 g boabe de fasole alba
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 5 rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Pune fasolea la fiert în apă rece. Schimbă apa de trei ori. în a treia apă, adaugă cimbrul şi foile de dafin. Sepa­rat, curăţă cepele şi ardeii şi taie-le felii (ceapa mărunt), apoi înăbuşă-le în ulei, adăugând puţină apă dacă e nevoie. Spre sfârşit, adaugă roşiile tă­iate felii, pasta de tomate diluată cu puţină apă şi usturoiul tăiat mărunt.

Când fasolea este fiartă, pune-o pes­te sosul de legume şi mai fierbe 30 de minute. Adaugă apoi, după gust, piper şi sare. Serveşte simplu sau ca garnitură, după preferinţă.

Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.