Retete de post: Iahnie de fasole
PrinteazaO reteta de post delicioasa din: boabe de fasole alba, ceapa, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei grasi, usturoi, sare, piper, cimbru si foi de dafin.
Poate te intereseaza si Iahnie de fasole cu cimbru si usturoi
- 500 g boabe de fasole alba
- 2 cepe
- 4 linguri ulei
- 5 rosii
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 ardei grasi galbeni
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- 2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
Pune fasolea la fiert în apă rece. Schimbă apa de trei ori. în a treia apă, adaugă cimbrul şi foile de dafin. Separat, curăţă cepele şi ardeii şi taie-le felii (ceapa mărunt), apoi înăbuşă-le în ulei, adăugând puţină apă dacă e nevoie. Spre sfârşit, adaugă roşiile tăiate felii, pasta de tomate diluată cu puţină apă şi usturoiul tăiat mărunt.
Când fasolea este fiartă, pune-o peste sosul de legume şi mai fierbe 30 de minute. Adaugă apoi, după gust, piper şi sare. Serveşte simplu sau ca garnitură, după preferinţă.
Iahnie de fasole
Pofta buna!