Retete de post: Gnocchi cu sos de rosii
PrinteazaGnocchi cu sos de rosii din: cartofi, faina, margarina, sare, ulei de masline, usturoi, cimbru, busuioc verde, rosii, miere, sare si piper.
- 800 g cartofi
- 125 g faina
- 100 g margarina
- sare
- ulei de masline
- o capatana usturoi
- cimbru verde si uscat
pentru sos:
- busuioc verde
- 500 g rosii decojite
- o lingura miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală cartofii si safierb în apă cu sare. Se curăţă cartofii, se pasează şi se adaugă sare, făină şi margarina. Se încorporează şi se modelează gnocchi. Se dau prin cimbru şi se perpelesc în uleiul de măsline. Se scot şi se presară usturoi pisat. Se acoperă cu un şervet.
Se pasează roşiile si se fierb cu sare, miere şi piper. Gnocchi de cartofi se servesc cu sosul pregătit. Se ornează cu busuioc verde şi usturoi pisat.
Gnocchi cu sos de rosii
Pofta buna!