Ghiveci de legume cu quinoa din: ceapa rosie, ardei gras, morcovi, dovlecei, supa de legume, ulei de masline, quinoa, sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, lamaie. Ingrediente: 2 cepe roșii 2 ardei grași (roșii sau galbeni) 2 morcovi 2 dovlecei 500 ml supă de legume 2 linguri de ulei de măsline 1 cană de quinoa […]
Retete de post: Ghiveci gustos de legume
PrinteazaRetete de post: Ghiveci gustos de legume din: cartofi, ceapa, mazare, fasole verde, morcovi, castravete murati, suc de rosii, mar, ulei, foi de dafin, marar, patrunjel si apa.
- 500 g cartofi
- 100 g ceapa
- 100 g mazare
- 100 g fasole verde
- 500 g morcovi
- 1 castravete murat
- 1 mar rosu
- 100 ml suc de rosii
- 100 ml ulei
- 2 foi de dafin
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 1 l apa
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi morcovul, le speli şi le tai rondele, apoi le căleşti în uleiul încins.
Stingi cu apă şi laşi să fiarbă. Adaugi celelalte legume tăiate şi le laşi să fiarbă.
Potriveşti de sare şi adaugi usturoiul tăiat felii, foile de d&fin şi verdeaţa tocată mărunt.
Laaşi totul la fiert până scade la jurrnătate, circa 30 de minute. Serveşti ghiveciul cald, dar este foarte bun şi rece.
Il poţi pregăti şi în sezonul cald, dar şi în sezonul rece, cu legume priproaspete şi din congelator.
Ghiveci gustos de legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Ghiveci de vinete
Ghiveci de vinete din: vinete, ceapa, ardei grasi, gogosari, ulei, usturoi, rosii, sare. Ingredinte: 3 kg. vinete 1/2 kg. ceapa 1 kg. ardei grasi 1 1/2 kg. gogosari 700 ml ulei o capatina de usturoi 3 kg. rosii sare Mod de preparare Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. Ardeii […]
Pofta buna!
cand am tinut post n-am dat peste ghiveciul asta 🙂