Retete de post: Gălbiori cu praz

Printeaza

O reteta savuroasa de Gălbiori cu praz din: praz, galbiori, ardei iute, ulei, unt, supa de legume, otet balsamic, sare, piper si zahar.

Ingrediente:

  • 3 fire de praz
  • 500 g bureţi gălbiori
  • 2 ardei iuți
  • 8 linguri de ulei
  • 60 g unt
  • 125 ml supă de legume
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • sare
  • piper
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, apoi cele mari se taie în bucăţi mai mici. Se curăţă ardeii iuţi, se scot seminţele, se taie în julien subţire. Se spală bine prazul, se taie în rondele oblice, groase de cca 1 cm, care se opă­resc în apă sărată 2 min., se scot şi se scurg bine de apă.

Se încinge uleiul împreună cu 1/2 din cantitatea de unt, se adaugă ciupercile, se rumenesc la foc iute, se sting cu supă, se lasă să fiarbă la foc moderat, până sunt gata, iar sosul devine consistent.

Se asezonează cu oţet balsamic, sare şi piper, după gust. Se adaugă ardeiul iute şi prazul, se mai lasă să fiarbă circa 1 minut. Se fini­sea­ză cu restul de unt şi se serveşte imediat.

Gălbiori cu praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.