Retete de post: Fursecuri cu alune

Printeaza

O reteta de post foarte simpla de fursecuri cu alune din: margarina, miere, zahar, zahar pudra, faina alb, alune, zeama de lamaie, cacao si sare.

Ingrediente:Fursecuri cu alune

  • 150 g margarină
  • 2 linguri cu miere
  • 5 linguri cu zahăr
  • 20 de linguri cu zahăr pudră
  • 250 g făină albă
  • 80 g alune prăjite (nesărate)
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cu cacao (opţional)
  • 1 linguriţă rasă de bicarbonat de amoniu
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Freacă spumă margarina cu zahărul, adaugă mierea, zeama de lămâie, amoniacul şi sarea. Adaugă făina puţin câte puţin (şi cacaua) până obţii un aluat omogen.

Pui alunele pisate bine şi amesteci din nou. Formezi gogoloaie puţin aplatizate. Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor 10-15 minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.