Retete de post: Fursecuri cu alune
PrinteazaO reteta de post foarte simpla de fursecuri cu alune din: margarina, miere, zahar, zahar pudra, faina alb, alune, zeama de lamaie, cacao si sare.
- 150 g margarină
- 2 linguri cu miere
- 5 linguri cu zahăr
- 20 de linguri cu zahăr pudră
- 250 g făină albă
- 80 g alune prăjite (nesărate)
- 1 lingură cu zeamă de lămâie
- 2 linguri cu cacao (opţional)
- 1 linguriţă rasă de bicarbonat de amoniu
- un praf de sare
Mod de preparare:
Freacă spumă margarina cu zahărul, adaugă mierea, zeama de lămâie, amoniacul şi sarea. Adaugă făina puţin câte puţin (şi cacaua) până obţii un aluat omogen.
Pui alunele pisate bine şi amesteci din nou. Formezi gogoloaie puţin aplatizate. Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor 10-15 minute.
Poftă bună!