Retete de post: Fasole cu legume
PrinteazaFasole cu legume din: fasole rosie, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, praz, marar verde, boia iute, hrean, sare si piper.
- 500 g fasole rosie
- 2 morcovi
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina
- 1 sfecla mai mica
- 2 adacini de patrunjel
- 1 fir de praz
- 1 legatura marar verde
- 100 ml ulei 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita hrean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi fasolea, schimbând apa de două-trei ori. Scurgeţi-o apoi de apă. Curăţaţi legumele şi tăiaţi-le în bastonaşe sau în cubulete cam de aceeaşi dimensiune.
Căliţi-le în ulei, împreună cu usturoiul pisat, prazul tăiat în segmente de 3 -5cm, hreanul, sare, piper şi boia.
Turnaţi legumele călite peste fasole şi amestecaţi pentru omogenizare. Presăraţi mărar verde tăiat mărunt, înainte de servire.
Fasole cu legume
Pofta buna!