Retete de post: Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii

Printeaza

O reteta de fasole alba cu ceapa coapta si rosii din: ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, rosii cherry, fasole, otet balsamic si parmezan.

Ingrediente:Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii

  • 2 cepe roşii medii
  • ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 15 g frunze de rozmarin, tocate
  • 300 g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi
  • 2 x 400g conserve de fasole albă, scursă şi clătită
  • 4 linguri de oţet balsamic
  • 4 linguri de parmezan, ras pe răzătoarea mare (opţional, pentru cei care nu ţin post)

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se taie în sferturi una dintre cepe şi se aşază pe o tavă împreună cu roşiile cherry. Se stropesc cu 1 lingură de ulei şi se lasă la cuptor 20 de minute.

Se toacă mărunt cealaltă ceapă şi se aşază într-o cratiţă împreună cu 2 linguri de ulei de măsline, usturoi, rozmarin, sare şi piper. Se lasă pe foc 10 minute până când se înmoaie.

Se adaugă fasolea şi oţetul în cratiţă şi se mai lasă puţin pe foc. Se adaugă legumele coapte şi parmezanul, se amestecă şi se serveşte.

Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii

Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.