Retete de post: Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor

Printeaza

Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor din: dovlecei, vinete, rosii, ceapa, ulei, usturoi, sare si marar.

Ingrediente:

  • 2 kg dovlecei
  • 1,5 kg vinete
  • 1 kg rosii
  • 250 g ceapa
  • 150 ml ulei
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 1 legatura marar tocat marunt

 

Mod de preparare:

Tai dovleceii felii, ii sarezi si ii lasi sa stea 20 de minute, apoi ii stergi. Coci vinetele la cuptor, le cureti si le desfaci fasii. tai rosiile felii mai groase. toci ceapa marunt si o calesti in ulei. Prepari mujdeiul din capatana de usturoi.

Ungi cu ulei tava pe care o folosesti. Asezi un rand de dovlecei, apoi un rand de vinete, urmat de un strat de rosii taiate.

Continui asezarea legumelor pana ce se termina, avand grija ca ultimul strat sa fie de rosii. Presari sare si torni deasupra ceapa prajita. Dai tava la cuptor timp de 30 de minute. Consumi mancarea calda, dar este foarte buna si rece.

Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.