Retete de post: Dovlecei marinati

Printeaza

O reteta de dovlecei marinati din: dovlecei, patrunjel, ulei de masline, usturoi, oregano, otet, sare si piper.

Ingrediente:Dovlecei marinati

  • 650 gr dovlecei feliati
  • 2 linguri patrunjel, tocat
  • ½ cana ulei de masline
  • 2 catei de usturoi , tocati
  • ½ lingura oregano uscat
  • 2 linguri otet
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Incinge 4 linguri de ulei intr-o tigaie si soteaza feliile de dovlecei pana cand capata o culoare aurie. Apoi scoate-i din tigaie, pune peste ei oregano si sare si lasa-i sa se raceasca.

Intr-un castron, amesteca uleiul ramas, usturoiul, otetul, patrunjelul si piperul. Pune intr-un recipient, precum un borcan de sticla, cate o felie de dovlecel, apoi toarna putin din marinata din castron, alta felie de dovlecel si tot asa pana cand ai asezat toti dovleceii in straturi, cu marinata.

Acopera recipientul cu un capac si da-l la frigider pentru 2 sau 3 zile. Se servesc la temperatura camerei, ca aperitiv.

Dovlecei marinati

Dovlecei marinati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.