Retete de post: Crema de cartofi

Printeaza

O reteta de post de crema de cartofi din: patrunjel cartofi, telina, marar, sare, piper, smantana vegetala.

Ingrediente:Crema de cartofi

  • 4-5 cartofi mari
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cu smântână vegetală

 

Mod de preparare:

Curăţă, spală şi pune la fiert legumele în apă cu sare. Când sunt gata, scurge-le şi pasează-le. Adaugă o cană din apa în care au fiert legumele şi pune din nou pe foc.

Dacă e prea groasă, mai subţiază crema cu puţină apă. Când dă în clocot, toacă mărarul foarte mărunt şi adaugă-lîn supă. Pune şi smântână şi amestecă bine. Stinge focul şi acoperă.

Serveşte cu pâine prăjită şi pătrunjel verde deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.