Retete de post: Crema de cartofi
PrinteazaO reteta de post de crema de cartofi din: patrunjel cartofi, telina, marar, sare, piper, smantana vegetala.
- 4-5 cartofi mari
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- 2 linguri cu smântână vegetală
Mod de preparare:
Curăţă, spală şi pune la fiert legumele în apă cu sare. Când sunt gata, scurge-le şi pasează-le. Adaugă o cană din apa în care au fiert legumele şi pune din nou pe foc.
Dacă e prea groasă, mai subţiază crema cu puţină apă. Când dă în clocot, toacă mărarul foarte mărunt şi adaugă-lîn supă. Pune şi smântână şi amestecă bine. Stinge focul şi acoperă.
Serveşte cu pâine prăjită şi pătrunjel verde deasupra.
Poftă bună!