Retete de post: Cornulete cu mere
PrinteazaO reteta de post de cornulete cu mere din: ulei, bors, praf de copt, faina, mere, zahar, scortisoara, si zahar vanilat.
aluat:
- 1/2 l ulei
- 350 ml borş
- un praf de copt
- făină cât cuprinde
Umplutură:
- 1 kg de mere dulci
- 1 cană cu zahăr
- scorţişoară
- ulei
- zahăr vanilat pentru pudrat
Mod de preparare:
Dizolvă praful de copt în borş, apoi toarnă uleiul şi amestecă bine. Pune făina în ploaie şi amestecă, până obţii un aluat tăricel. Lasă-l să se odihnească.
Umplutura: taie merele cubuleţe, apoi pune-le pe foc cu zahăr şi scorţişoară. Lasă să scadă, amestecând continuu. întinde aluatul, taie cercuri, pune umplutură, închide „plicul”. Dă cornurile la cuptor, la foc mic.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cornulete cu mere de post