Retete de post: Conopidă prăjită cu sos de pătrunjel

Printeaza

O reteta delicioasa de conopida prajita cu sos de patrunjel din: conopida, ulei de floarea soarelui, faina, amidon, apa minerala, seminte de coriandru, patrunjel, usturoi, suc si coaja de lamaie, capere si ulei de masline.

Ingrediente:Conopidă prăjită cu sos de pătrunjel

  • 1 conopidă mare, desfăcută în bucheţele mici
  • ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit

pentru pane:

  • 85 g de făină obişnuită
  • 1 lingură de amidon
  • 125 ml de apă minerală carbogazoasă
  • ½ linguriţă seminţe de coriandru, măcinate

pentru sos:

  • 1 legătură mare de pătrunjel, tocat mărunt
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lingură de capere mici
  • 3 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se mixează ingredientele pentru pane, apoi se lasă deoparte. Se amestecă ingredientele pentru sos şi se lasă şi acestea deoparte. Se fierbe conopida 2 minute în apă sărată, se scurge şi se clăteşte cu apă rece.

Se încinge un strat de aproximativ 10cm de ulei de floarea-soarelui într-o cratiţă adâncă. Verifică dacă e bine încins cu o bucăţică de pâine: dacă devine aurie în 30 de secunde, este gata.

Se scufundă conopida uscată în compoziţia de pane, se scutură excesul şi se aşază în uleiul încins. Se prăjeşte toată conopida, în tranşe, câte 3 minute fiecare tranşă.

Se scoate din cratiţă şi se aşază pe o farfurie acoperită cu prosoape de bucătărie, care vor absorbi excesul de ulei. Se menţine caldă în cuptorul potrivit la foc foarte mic. Se asezonează cu sare de mare şi piper şi se serveşte cu sosul de pătrunjel.

Conopidă prăjită cu sos de pătrunjel

Conopidă prăjită cu sos de pătrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.