Retete de post: Ciuperci umplute
PrinteazaO reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, cuscus, morcov, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper.
- 500 g ciuperci de cultura
- 300 g cuscus
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1/2 telina
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovul, ceapa şi ţelina şi tocaţi-le mărunt, apoi puneţi- le la fiert în 500ml apă cu sare şi piper. Când legumele s-au înmuiat, turnaţi-le, cu apă cu tot, peste cuşcuş, amestecaţi şi lăsaţi vasul în repaus până când cuşcuş-ul se umflă.
Pisaţi usturoiul şi frecaţi piureul obţinut cu uleiul şi cu sare pentru a obţine o pastă omogenă. Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, tăiaţi-le picioruşele.
Puneţi în fiecare ciupercă câte puţină pastă de usturoi şi deasupra câte 1-2 linguri de cuş-cuş cu legume. Puneţi ciupercile la cuptor, pentru 30 de minute.
Ciuperci umplute
Pofta buna!