Retete de post: Ciuperci aperitiv

Printeaza

O reteta de post de ciuperci aperitiv din: faina, pate vegetal, ridichi negre, drojdie, sare si piper.

Ingrediente:Ciuperci aperitiv

  • 500 g faina
  • 1 cutie pate vegetal
  • 2 ridichi negre
  • 25 g drojdie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat din făină, drojdie, apă, sare şi îl laşi la dospit. Formezi din aluat biluţe pe care le turteşti uşor, să semene cu pălăriile ciupercilor şi baghete subţiri, de lungimi diferite, care vor fi codiţele ciupercilor.

Aşezi formele de aluat pregătite într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, apoi le laşi să se coa­că la foc potrivit. Când sunt gata, scoţi forme­le de aluat din cuptor şi le laşi să se răcească, apoi scobeşti biluţele şi le umpli cu pateul ve­getal.

Ataşezi ciupercilor din aluat codiţe de dife­rite lungimi, lei ridichile negre, le scobeşti sau le laşi întregi şi, cu ajutorul unor beţe de frigărui, înfigi ciupercile în ridichile negre.

Ciuperci aperitiv

Ciuperci aperitiv

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.