Retete de post: Ciuperci aperitiv
PrinteazaO reteta de post de ciuperci aperitiv din: faina, pate vegetal, ridichi negre, drojdie, sare si piper.
- 500 g faina
- 1 cutie pate vegetal
- 2 ridichi negre
- 25 g drojdie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat din făină, drojdie, apă, sare şi îl laşi la dospit. Formezi din aluat biluţe pe care le turteşti uşor, să semene cu pălăriile ciupercilor şi baghete subţiri, de lungimi diferite, care vor fi codiţele ciupercilor.
Aşezi formele de aluat pregătite într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, apoi le laşi să se coacă la foc potrivit. Când sunt gata, scoţi formele de aluat din cuptor şi le laşi să se răcească, apoi scobeşti biluţele şi le umpli cu pateul vegetal.
Ataşezi ciupercilor din aluat codiţe de diferite lungimi, lei ridichile negre, le scobeşti sau le laşi întregi şi, cu ajutorul unor beţe de frigărui, înfigi ciupercile în ridichile negre.
Ciuperci aperitiv
Pofta buna!