Retete de post: Ciorba de cartofi

Printeaza

O reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, leustean, bors, suc de rosii, concentrat de legume, sare si ulei.

Ingrediente:Ciorba de cartofi

  • 5 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina
  • 2 pastarnaci
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1/2 legatura de leustean
  • 1 litru bors
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 cub concentrat de legume
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Inabusa ceapa in doua lingur cu ulei si 50 ml de apa, adauga morcovul, telina si pastarnacul tocate (vreo cinci minute). Toarna in oala patru litri de apa, adauga sare si concentratul de legume si lasa pe foc pana cand morcovul este aproape fiert.

Adauga cartofii taiati cuburi. Cand sunt fierti, toarna suculd e rosii, amesteca si lasa pe foc 2-3 minute. Adauga bors (fiert separat) dupa gust, in functie de cat de acru este, si da ciorba intr-un clocot.

Inchide focul si adauga abia acum patrunjelul si leusteanul tocate, ca sa-si mentina aroma.

Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.