Retete de post: Chiftelute cu soia
PrinteazaO reteta de chiftelute cu soia din: soia granule, apa, morcovi, ceapa, usturoi, otet, faina, patrunjel, ulei, cimbru, sare si piper.
- 200 g soia granule
- 400 ml apa
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 4 catei cu usturoi
- 2 linguri cu otet
- 2 linguri cu faina
- legatura de patrunjel
- ulei
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inmoaie soia in apa fierbinte cu sare, timp de 30 de minute, dupa care las-o sa se scurga bine. Intre timp, fierbe morcovii intregi in apa cu sare. Intr-un castron, amesteca soia scursa cu morcovii fierti si taiati marunt, ceapa tocata si usturoiul zdrobit.
Condimenteaza cu sare, piper si cimbru. La final, adauga otetul, dupa gust si verdeata tocata fin. Din compozitia astfel obtinuta modeleaza, cu mainile umede, chiftelele. Trece-le usor prin faina, dupa care rumeneste-le pe ambele parti in ulei incins. Serveste-le reci cu cartofi prajiti.
Chiftelute cu soia
Pofta buna!