Retete de post: Chiftele din soia

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele din soia din: boabe de soia, foaie dafin, paine, ceapa, usturoi, cartofi, morcov, patrunjel, marar verde, faina de grau integral, pesmet, sare, piper, coriandru, chimen, rozmarin si busuioc.

Ingrediente:Chiftele din soia

  • 1/2 cana boabe soia cca 150g
  • 4 cani apa
  • 1 foaie dafin
  • 2 felii paine
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1legatura patrunjel si 2 legaturi marar verde
  • 4 linguri faina de grau integral
  • pesmet
  • sare, piper
  • curry
  • pulbere de coriandru
  • busuioc
  • chimen
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Boabele de soia se pun la inmuiat in apa cu sare si piper, de seara pana dimineata. Le scurgem de apa si le fierbem 10 minute. Le scurgem si de aceasta apa si le punem intr-un vas cu apa calda, impreuna cu foaia de dafin si le fierbem 2 ore.

Dupa ce s-au fiert, dam boabele de soia prin masina de tocat impreuna cu cartofii, morcovul, ceapa si painea inmuiata in apa. Adaugam faina integrala, condimentele si verdeata. Amestecam foarte bine pana ce compozitia s-a omogenizat. Cu mainile umezite in apa rece formam mingiute de marimea dorita si le dam prin pesmet, apoi le prajim pana devin aurii.

Le scoatem pe un prosop de hartie absorbanta pentru a elimina uleiul. Se pot servi cu hrean, mustar sau ketchup.

Chiftele din soia

Chiftele din soia

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.