Retete de post: Chec cu mere si portocale

Printeaza

Chec cu mere si portocale din: mere, portocale, zahar, nuca, ulei, faina, stafide, scortisoara, praf de copt, vanilie si bicarbonat de sodiu.

Ingrediente:Chec cu mere si portocale

  • 8 mere
  • 3 portocale
  • 1cana zahar
  • 1 cana nuca maruntita
  • 1 ceasca ulei
  • 3 cani faina
  • 1 ceasca stafide
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Frecam zaharul cu ulei si adaugam merele date pe razatoare cu portocalele taiate marunt. Amestecam pana sfaramam pulpa de fructe.

Adaugam faina, in care s-a amestecat praful de copt, pana obtinem o compozitie mai groasa decat cea de clatite.

Peste compozitie punem bicarbonatul stins in zeama de lamaie, mirodeniile, stafidele si nuca. Tapam tava cu hartie de copt si adaugam in ele jumatate din compozitie.

Se coace la foc potrivit, vreme de 45 de minute. A nu se uita – tava se da la cuptor, numai dupa ce acesta a fost incins. Din cantitatile enumerate, ies patru tavi.

Chec cu mere si portocale

Chec cu mere si portocale

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Chec cu afine si vanilie

Chec cu afine si vanilie din: oua, zahar, unt, ricotta, vanilie, lamai, lapte, faina, praf de copt, sare, afine, zahar pudra. Ingrediente: 2 ouă 1¼ cani zahar 1/2 pachet unt ½ căna ricotta 1 lingurita vanilie coaja de la 3 lămâi ½ căna lapte 1 ¾ cești făină 2 lingurite praf de copt ½ lingurita […]

 

Reteta zilei: Chec cu banane si scortisoara

Chec cu banane si scortisoara din: banane, unt topit, zahar, ou, vanilie, praf de copt, sare, scortisoara, faina. Ingrediente: 2-3 banane 1/3 ceasca de unt topit 3/4 – 1 cana de zahar 1 ou, batut 1 linguriță de vanilie 1 linguriță de praf de copt sare 1/2 – 1 linguriță de scorțișoară 1 1/2 cesti […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • chec de post cu mere
  • chec cu mere de post

1 comentariu

  1. Chiar ca am o pofta de unde chec

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.