Retete de post: Cartofi cu sos acrişor
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi cu sos acrisor din: cartofi, castraveti murati, gogonele murate, ulei, faina, sare, piper si dafin.
- 1 kg cartofi
- 4 castraveti murati
- 4 gogonele murate
- 100 ml ulei
- 1 lingura faina
- sare
- piper
- dafin
Mod de preparare:
Pentru sos, tăiaţi castraveciorii şi gogonelele în cubuleţe. Puneţi ulei aceasta începe să se rumenească, adăugaţi castraveciorii şi lăsaţi-i să se caleasca la foc potrivit.
Adăugaţi 200ml apă, dafinul, sare şi piper si lăsaţi sosul să fiarbă încet, amestecând am când în când, până când se îngroaşă suficient.
Curăţaţi cartofii şi daţi-i pe răzătoarea cu ochiuri mari. Stoarceţi-i de zeama pe care o lasă şi puneţi-i în strat uniform într-un vas termorezistent cu ulei. Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit, până când cartofii încep să se rumenească.
Amestecaţi-i şi când sunt rumeniţi uniform, turnaţi deasupra sosul de castraveciori şi gogonele. Mai ţineţi tava la cuptor 10 minute înainte de a servi mâncarea.
Cartofi cu sos acrişor
Pofta buna!