Retete de post: Cartofi rustici
PrinteazaO reteta de cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara, usturoi, bulion de legume si margarina.
- 750 g cartofi fainosi, descojiti
- 225 g ceapa, taiata fin
- Sare si piper negru
- Nucsoara, proaspat rasa
- 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
- 600 ml bulion de legume
- 1 lingura produs tartinabil (margarina), grasime 70%
Mod de preparare:
Se feliaza cartofii cu ajutorul unui blender sau cu un cutit foarte ascutit. Se pun cartofii intr-un castron impreuna cu ceapa, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 15 minute; astfel iese o parte din amidon si se inmoaie ceapa.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se scurg cartofii si ceapa si se zvanta cu un servet de bucatarie. Se aranjeaza un strat de ceapa si cartofi intr-un vas termorezistent. Se pune sare, piper si nucsoara dupa gust, apoi se asaza inca patru sau cinci straturi, terminand cu condimentele.
Se amesteca usturoiul in bulion, apoi se toarna totul peste legume. Deasupra se pune margarina. Se coace 1 ora si 30 de minute sau pana cand legumele se rumenesc la suprafata si cartofii se pot intepa usor cu o scobitoare. Se lasa mancarea sa stea 5 minute inainte de a fi servita.
Cartofi rustici
Pofta buna!