Bors de legume, delicios si usor de preparat din: ceapa, cartofi, morcov, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac, ardei grasi, mazare, dovlecel, fasole, rosiibors, untdelemn, oua, leustean, sare. Ingrediente: 1 ceapă mare 2 cartofi 1 morcov 1 ţelină mică câte 1 rădăcină mică de pătrunjel și de păstârnac 2 ardei grași diferit colorați 1 […]
Retete de post: Borş de pâine uscată cu leustean
PrinteazaBorş de pâine uscată cu leustean din: paine neagra, ceapa, ardei gras, zarzavat, leusten, pasta de ardei, bors, sare si piper.
- 2 paini negre de grau
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 500 g zarzavat
- leustean
- 2 lingurite pasta de ardei sau de tomate
- bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureti ceapa, ardeiul si rosia, le calesti putin in ulei si adaugi apa (circa 5 l), piper si lasi totul sa fiarba.
Cand zarzavatul este fiert, pui painea taiata felii, lasi sa mai fiarba timp de 15 minute si adaugi si bors, sare si piper.
Servesti borsul cu ardei iute.
Borş de pâine uscată cu leustean
Pofta buna!
Borş din cap de miel cu legume si orez
Borş din cap de miel cu legume si orez din: cap de miel, costite de miel, coada, ceapa, morcov, telina, ardei gras, leustean, bors si orez. Este un borş care nu se drege cu ou sau smântână, pentru a-şi păstra savoarea. Ingrediente: 1 cap de miel şi 2–3 costiţe coada 1 ceapă 1 morcov […]
Borş de cartofi cu urzici din: cartofi, morcov, urzici, ceapa verde, usturoi, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 300g cartofi (2-3 buc) 1 morcov 1 castron plin cu urzici alese, spălate şi tăiate fâşii 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze ½ l borş sare leuştean şi pătrunjel tocate Mod de […]
Bors de peste cu ardei din: peste, ceapa, telina, morcovi, ardei, rosii, bors, leustean, sare. Ingrediente: 2 kg peşte mic 1 kg peşte mare 1 ceapă 1 felină 2 morcovi 2 ardei 5 roşii 1 cană de borş leuştean sare Mod de preparare: Legumele se curăţă, se spală, se taie felii şi se pun la fiert în […]
Pofta buna!