Retete de post: Anghinare cu sos de verdeata si masline
PrinteazaO reteta de anghinare cu sos de verdeata si masline din: anghinare, masline, lamaie, ulei de masline, rosie, menta si patrunjel.
- 4 anghinare
- 20 masline, taiate
- 2 ½ lamaie
- 5 linguri ulei de masline
- 1 rosie, taiata
- ½ legatura de menta, taiata
- ½ legatura de patrunjel, taiata
Mod de preparare:
Taie o lamaie in doua si pune-o intr-o oala cu apa la fiert. Cand incepe sa fiarba, pune in oala capatana de anghinare si las-o sa fiarba cam 40 de minute. Este gata atunci cand partea de jos a devenit suficient de moale incat sa poata fi patrunsa cu o furculita.
Amesteca intr-un castron sucul de lamaie de la 1 ½ lamaie, uleiul de masline, maslinele, rosiile si ierburile. Apoi adauga sare si piper dupa gust. Se mananca partea din interior (inima de anghinare) si sosul.
Anghinare cu sos de verdeata si masline
Pofta buna!