Retete de post: Andive cu năut
PrinteazaO reteta delicioasa de andive cu naut din: naut, andive, ceapa, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, rozmarin si foi de dafin.
- 1 andivă
- 150 g năut
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 linguriţă cu zeamă de lămâie
- rozmarin
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Lasă năutul la înmuiat de cu seară. Pune-l apoi să fiarbă în apă cu sare, foi de dafin şi puţin rozmarin. După ce a fiert, scurge-l de zeamă şi amestecă-l cu ceapa tăiată mai mare, câteva frunze de andive tocate şi usturoiul zdrobit.
Stropeşte cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Pe o farfurie, aşază frunze de andive în formă de soare. în mijloc, pune salata de năut şi lasă la rece câteva minute.
Poftă bună!