Retete pentru weekend – delicioase si usor de preparat

Printeaza

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!

Retete pentru weekend #9

 

Retetele saptamanii #9

 

Somon_la_gratar_cu_sos_de_mustar_miere_si_menta_4-200x200.jpg [auto]

Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi.   Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta O reteta…

Read more »

Salată cu varza si mere verzi

 

Salata_cu_varza_si_mere_verzi

O reteta de salata cu varza si mere verzi din: varza alba, mere verzi, stafide, seminte de pin, rodie, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţână de varză albă, mică 2 mere verzi 3 linguri de stafide 30 g seminţe de pin 1 rodie 1…

Read more »

Chiftelute de peste cu stevie

 

Chiftelute_de_peste_cu_stevie

O reteta de chiftelute de peste cu stevie din: fileuri de peste, stevie, ceapa verde, ardei capia, usturoi, paine, sare, piper, faina, parmezan, oua, pesmet, ulei, lamaie si sos picant. Ingrediente: 400 g fileuri de peşte 2 legături ştevie o legătură ceapă verde un ardei capia un fir usturoi miez de pâine înmuiat în…

Read more »

Kedgery cu avocado şi roşii cherry

 

Kedgery_cu_avocado_si_rosii_cherry

O reteta de Kedgery cu avocado şi roşii cherry din: ceapa, ulei de floarea soarelui, orez basmati, chimen, cardamom, foaie dafin, avocado, coriandru, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ceapa alba tocata 20 ml ulei de floarea soarelui 150 g orez basmati prefiert 100 g linte verde 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita…

Read more »

Cheesecake cu dovleac copt

 

Cheesecake_cu_dovleac_copt

O reteta de Cheesecake cu dovleac copt din: biscuiti, unt, ghimbir, miere, piure de dovleac, unt, crema de branza, esenta de vanilie, scortisoara, ghimbir, sare de mare si zahar pudra. Ingrediente: Pentru crustă: 1 cană biscuiţi digestivi mărunţiţi 4 limguri de unt 1/4 linguriţă de ghimbir răzuit 1 linguriţă miere de albine (opţional) Pentru…

Read more »

Pasta Carbonara cu sos

 

Pasta_Carbonara_cu_sos

O reteta de paste carbonara cu sos din: taitei, sare, kaizer, ulei de masline, oua, piper, boia, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g taitei subtiri sare 200 g kaizer impanat afumat feliat 3 linguri ulei de masline 4 oua piper boia nucsoara rasa 75 g parmezan ras   Mod de preparare: Se fierb pastele…

Read more »

Humus cu lipie

 

Humus_cu_lipie

O reteta de humus cu lipie din: naut, usturoi, coaja si suc de lamaie, pasta de susan, ulei de masline, lipii, sare si piper. Ingrediente: 150 g naut 2 catei de usturoi coaja rasa si sucul de la 1 lime 3 linguri pasta de susan (tahini) 120 ml ulei de masline 4 lipii sare…

Read more »

Supa Miso

 

Supa_Miso_15

Nu se poate imagina o masă japoneză fără miso. Această supă are menirea de a stimula apetitul. Cele două componente de bază sunt dashi şi miso. Dashi este o zeamă care se obţine fierbând kombu (adică algele numite vareh kelp), împreună cu katsoubushi (ton afumat şi uscat). A doua componentă, miso. este o pastă…

Read more »

Piept de pui umplut

 

Piept_de_pui_umplut

O reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, ulei de masline, unt, ceapa verde, usturoi, sare grunjoasa, paine prajita, sare, piper alb, cimbru si broccoli. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 linguri ulei de măsline 150 g unt 2-3 fire ceapă verde un fir usturoi sare grunjoasă 8 felii pâine…

Read more »

Curry de vinete

 

Curry_de_vinete

O reteta de curry de vinete din: ulei de arahide, vinete, lapte de nuca de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, lemn grass, ardei iute, coriandru si chimion. Ingrediente: ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 3 vinete mici, tăiate sferturi pe lung, apoi pe jumătate 400ml lapte de nucă de cocos…

Read more »

Monte Carlo Imperial Cocktail

 

Cocktail_Monte_Carlo_Imperial

O reteta simpla de Cocktail Monte Carlo Imperial din: gin, zeama de lamaie, creme de menthe si champagne. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie 1 cl Creme de Menthe champagne   Mod de preparare: Lichiorul, ginul si zeama de lamaie se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se…

Read more »

Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta

 

Somon_la_gratar_cu_sos_de_mustar_miere_si_menta_4

O reteta de somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta din: mustar dijon, cereale, miere, hrean, menta, sare, piper, file de somon, ulei de canola, salata verde, ceapa rosie, otet de sherry si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: ingrediente pt sos: 1/4 ceasca de muştar Dijon 2 linguri de cereale integrale…

Read more »

Salată de ton cu laptucă si portocală rosie

 

Salata_de_ton_cu_laptuca_si_portocala_rosie

O reteta de Salată de ton cu laptucă si portocală rosie din: ton, laptuca, castravete, ridichi, portocala rosie, arpagic, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 400 g ton în suc propriu 1 lăptucă sălbatică 1 castravete 1 legătură de ridichi 1 portocală roşie 1 legătură de arpagic verde…

Read more »

Placinta cu mango

 

Placinta_cu_mango

O reteta de placinta cu mango din: ulei, biscuiti, unt, lapte, sofran, iaurt, zahar pudra, coaja de lamaie verde, gelatina, mango, zahar, nucsoara si gelatina. Ingrediente: Ulei pentru uns 125 g biscuiti dietetici 60 g unt Pentru umplutura: 75 ml lapte semidegresat 10-12 stigme de sofran, pisate 500 g iaurt degresat 50-60 g zahar…

Read more »

Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata

 

Tagliatelle_cu_ciuperci_rosii_cherry_si_verdeata

O reteta de Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata din: ciuperci, rosii cherry, ardei iute, cimbru, patrunjel, file de piept de pui, tagliatelle, sare, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci (galbiori) 250 g rosii cherry 1 ardei iute rosu 4 fire cimbru 4 fire patrunjel 250…

Read more »

Colţunaşi cu spanac

 

Coltunasi_cu_spanac

O reteta de coltunasi cu spanac din: spanac, unt, lapte, faina de secara, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, ulei, urda, parmezan, piper, nucsoara si ceapa verde. Ingrediente: 225 g spanac congelat 150 g unt 100 ml lapte 125 g faina de secara 150 g faina 2 oua sare 1 ceapa 1 catel de usturoi…

Read more »

Ciorba de legume cu paste

 

Ciorba_de_legume_cu_paste

O reteta de ciorba de legume cu paste din: dovlecei, ardei gras, praz, morcovi, ceapa, usturoi, telina, frunze de telina, paste, sare grunjoasa, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 dovlecei un ardei gras galben un ardei gras roşu un fir praz 2 morcovi o ceapă 2 căţei usturoi o ţelină rădăcină frunze de…

Read more »

Salata cu carnati

 

Salata_cu_carnati

O reteta de salata cu carnati din: orez, carnati, ardei, telina, fasole, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic si zahar. Ingrediente: 300 g orez prefiert cu bobul lung 4 carnati de casă 2 ardei o ţelină cu frunze 150 g fasole cu bobul roşu sare piper ulei de măsline otet balsamic o linguriţă…

Read more »

Ciulama de cartofi

 

Ciulama_de_cartofi

O reteta de ciulama de cartofi din: cartofi, unt, faina, branza si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură unt 2 linguri făină 1 lingură brânză rasă sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie feli rotunde mai grosuţe şi se fierb în apă cu sare, fără să se sfărâme. Separat se…

Read more »

Kebap de pui

 

Kebap_de_pui

O reteta de kebap de pui din: piept de pui, iaurt, ulei de masline, usturoi, boia de ardei, ardei grasi, sare, piper, ulei, castravete, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui (sau pulpe dezosate) 150 g iaurt natur 3 linguri ulei de măsline 1 căţel de us­turoi 1 praf…

Read more »

Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi (video)

 

Cum_se_prepara_milkshake.jpg

O reteta video despre cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi

Read more »

Cocktail Pink Peach

 

Cocktail_Pink_Peach

O reteta simpla de Cocktail Pink Peach din: lichior de piersici, bitter orange, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de piersici 2 picaturi de Bitter Orange sampanie rose o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam lichiorul de piersici intr-o cupa de sampanie, adaugam Bitter Orange-ul si completam cu sampanie rose…

Read more »

Sos de rosii pentru paste

 

Sos_de_rosii_pentru_paste

O reteta de sos de rosii pentru paste din: rosii, unt, ceapa alba, sare, parmezan si piper. Ingrediente: 30 gr rosii la conserva, decojite, simple 5 linguri unt nesarat 1 ceapa alba, decojita, taiata in jumatate sare parmezan ras piper negru macinat   Mod de preparare: Pune rosiile intr-o tigaie, cu untul, ceapa si…

Read more »

Pulpă de porc îndopată

 

Pulpa_de_porc_îndopata

O reteta de pulpa de porc indopata din: pulpa de porc, slaninuta, usturoi, ceapa, vin, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 100 g slăninuţă 5 căţei de usturoi 2 cepe 1 cană cu vin 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Spală bine pulpa de…

Read more »

Peste in sos spaniol

 

Peste_in_sos_spaniol

O reteta de peste in sos spaniol din: peste, ulei, de masline, usturoi, boia iute, ceapa, chimen, rosii in bulion, masline verzi, sare si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg peste (fileuri sau burta) 4 linguri cu ulei de masline 6 catei de usturoi 4 lingurite cu boia iute 2 cepe tocate marunt 2…

Read more »

Falafel cu cuscus

 

Falafel_cu_cuscus

O reteta de falafel cu cuscus din: boabe de naut, frunze de spanac, branza feta, chimen, faina, lei, cuscus, menta, lamaie, ceapa verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru falafel: 400 g boabe de năut din conservă 200 g frunze de spanac 100 g brânză feta 2 linguriţe chimen 100 g făină…

Read more »

Somon cu avocado

 

Somon_cu_avocado

O reteta de somon cu avocado din: somon, avocado, rosii, limeta, dovlecei, sare, piper si suc de limetta. Ingrediente: 400 g somon congelat (felii gata preparate) 2 fructe avocado 4 rosii 1 limetta 2 dovlecei sare piper sucul de a 2 limette   Mod de preparare: Se curăţă de coajă fructele de avocado; se…

Read more »

Salată de untişor, fenicul şi avocado

 

Salata_de_untisor_fenicul_si_avocado

O reteta de salata de untisor, fenicul si avocado din: untisor, fenicul, avocado, semine de pin, bagheta, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g untişor 2 feniculi mici şi fragezi 1 avocado 30 g seminţe de pin 1 baghetă 3 linguri de suc de lămâie 6 linguri de…

Read more »

Raţă cu sos de prune în aluat

 

Raţă_cu_sos_de_prune_în_aluat

O reteta de rata cu sos de prune in aluat din: radacina de ghimbir, sos de soia, sos de prune, ulei de arahide, pulpe de rata, miere, ceapa verde, aluat, faina si ou. Ingrediente:  o jumătate de rădăcină de ghimbir proaspăt, de un deget, rasă 3 linguri de sos de soia uşor 3 linguri…

Read more »

Chec cu crema de miere

 

Chec_cu_crema_de_miere

O reteta de chec cu crema de miere din: faina, cacao, ghimbir, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, unt, zahar brun, melasa, ou, miere, smantana, nuca, esenta de rom, ciocolata de menaj, lapte, alune si bombonele decorative. Ingrediente: pentru blat: 2-1/2 cani faina 3 linguri cacao 1 lingura ghimbir macinat 2 lingurite praf de copt…

Read more »

Cartofi umpluti cu carne

 

Cartofi_umpluti_cu_carne

O reteta de cartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne tocata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, ulei de masline, unt, patrunjel si cascaval. Ingrediente: 8 cartofi 300 g carne tocată 2 cepe 4 căţei usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper negru măcinat cimbru verde 3 linguriţe ulei de măsline…

Read more »

Spaghete cu piept de curcan si sos de roşii

 

Spaghete_cu_piept_de_curcan_si_sos_de_rosii

O reteta de spaghete cu piept de curcan si sos de rosii din: piept de curcan, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, busuioc, masline, ulei de masline, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 350 g piept de curcan 1 ardei gras roşu 5 roşii 1 cea­pă medie 1 căţel de usturoi 1/2 legă­tură pătrunjel 1/2…

Read more »

Lipii desert cu banane

 

Lipii_desert_cu_banane

O reteta de lipii desert cu banane din: branza de vaci, scortisoara, caramom, zahar, banane, lipii, coaja de limetta, zahar pudra si fulgi de migdale. Ingrediente: 450 g brânză de vaci 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată cardamom măcinat 2 linguri zahăr 4 banane 4 lipii coaja rasă de la 1 limettă 2 linguri zahăr pudră…

Read more »

Sos Salsa

 

Sos_Salsa

O reteta de sos salsa din: rosii, ceapa, frunze de coriandru, usturoi, zeama de lamaie, ardie iute si sare. Ingrediente: 4 roşii mari, tocate mărunt 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 ceaşcă frunze de coriandru tocate 3 căţei de usturoi pisaţi 1 lingură zeamă de lămâie 1 ardei iute sare după gust   Mod de…

Read more »

Retete internationale: Minestrone

 

Minestrone_11

Minestrone este străbunica tuturor supelor cu legume. Această mâncare foarte reconfortantă este italienească la origine, insă a fost adoptată în toată lumea. Reţeta ei se poate modifica de la un anotimp la altul, însă aproape întotdeauna va conţine si ceva leguminoase uscate. Supa se poate prepara cu carne sau numai cu legume. Minestrone verde,…

Read more »

Pulpă de curcan în crustă de chili

 

Pulpa_de_curcan_în_crusta_de_chili

O reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan, ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa de pui strecurata…

Read more »

Curry de pui indian cu roşii

 

Curry_de_pui_indian_cu_roşii

O reteta de curry de pui indian cu rosii din: ceapa, usturoi, pudra de curry, cartof, piept de pui, lapte de cocos, rosii cherry si coriandru. Ingrediente: 1 ceapă mare, tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri pudră de curry 1 cartof dulce mare, curăţat şi tăiat în bucăţi mici 4 piepţi de…

Read more »

Bame cu creveţi

 

creveti.jpg

O reteta delicioasa de bame cu: creveti, sunca, ceapa, usturoi, pasta de tomate, orez, sare, patrunjel, cimbru, piper, grasime, apa. Ingrediente: două felii de şuncă 600 g bame feliate 900 g creveţi 300 g ceapă doi căţei de usturoi o conservă cu pastă de tomate 600 g orez fiert sare piper o linguriţă de…

Read more »

Salată cu grepfrut

 

Salata_cu_grepfrut

O reteta de salata cu grepfrut din: cicoare, rucola, sparanghel, grapfrut, pecorino, suc de grepfrut, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 100 g cicoare de câmp 50 g rucola 8 inimi de sparanghel în ulei 4 grepfrut roz 60 g pecorino (brânză veche de oaie şi de capră) tăiat felii extrem de…

Read more »

Cocktail Pomme D’Amour

 

Cocktail_Pomme_DAmour

O reteta simpla de Cocktail Pomme D’Amour din: calvados, sirop de caspuni, cointrau si champagne. Ingrediente: 2 cl Calvados 1 cl sirop de capsuni 1 cl Cointreau champagne   Mod de preparare: Mixam bine Calvadosul si Cointreau impreuna cu siropul de capsuni si cu cuburile de gheata in shaker, dupa care turnam bautura in…

Read more »

Rulada cu carne de porc si nuci

 

Rulada_cu_carne_de_porc_si_nuci

O reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc, portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina, gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1 radacina de patrunjel…

Read more »

Carne de vitel cu legume

 

Carne_de_vitel_cu_legume

O reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez, condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si galben) 1 broccoli mic…

Read more »

Ciocanele de pui in bacon

 

Ciocanele_de_pui_in_bacon

O reteta de ciocanele de pui in bacon din: ciocanele de pui, usturoi, morcov, boia dulce, bacon, unt, rozmarin, cimbru, ceapa rosie, ardei, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4 catei de usturoi 1 morcov potrivit 1 lingura boia dulce 300 g bacon feliat 50 g unt 1 crenguta de rozmarin verde…

Read more »

Pere în vin roşu cu mirodenii

 

Pere_în_vin_rosu_cu_mirodenii

O reteta de pere in vin rosu cu mirodenii din: pere, suc de mere, vin rosu, scortisoara, cuisoare, boabe de piper, anason si smantana. Ingrediente: 4 pere coapte, mari, dintr-un soi tare, cu codite Pentru sirop: 1 litru suc de mere limpede 300 ml vin rosu 1 baton de scortisoara rupt in doua 2…

Read more »

Nuga glasata in miere cu fructe confiate

 

Nuga_glasata_in_miere_cu_fructe_confiate.png

O reteta delicioasa de nuga cu: miere, oua, zahar, fructe confiate, stafide, smantana, nougatine, cointreau. Ingrediente: 200g miere 10 albusuri de ou 200g zahăr 200g fructe confiate 200 g stafide uscate 1 l smantana 200 g nougatine 3 cl cointreau Se prepară o bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele, nougatina…

Read more »

Reteta zilei: Spaghete cu carnati si sos de rosii

 

Spaghete_cu_carnati_si_sos_de_rosii_05

O reteta de spaghete cu carnati si sos de rosii din: carnati, spaghete, oua, galbenusuri de ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ceapa, varza chinezeasca, rosii si parmezan. Ingrediente: 3 carnati 500 g spaghete 2 oua 2 galbenusuri de ou Coaja rasa de lamaie medie 1 lingurita de sare 1/2…

Read more »

Supă Mulligatawny

 

Supa_Mulligatawny_7

Supa Mulligatawny a fost inventată în India în timpul ocupaţiei britanice. Supele nu joacă un rol foarte important în bucătăria indiană, astfel încât Mulligatawny a apărut din nostalgia coloniştilor britanici după o supă bună ca la mama acasă. Denumirea ciudată a supei derivă din cuvintele milagu thanni, care înseamnă apă piperată. Iniţial ea reprezenta…

Read more »

Cum se prepara sos de sofran (video)

 

Cum_se_prepara_sos_de_sofran.jpg

O reteta video despre cum se prepara sos de sofran, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos care poate fi servit cu orice fel de peste sau cu scoici. Cum se prepara sos de sofran Pofta buna!

Read more »

Haddock gratinat cu branza si cartofi

 

 

O reteta delicioasa de haddock gratinat cu: cartofi, dovlecei, icre de somon, peste, branza. Ingrediente: 400 g haddock fume 150 g branza maroilles 500 g cartofi vitelottes 200 g dovlecei 50 g icre de somon Mod de preparare: Se prepară 250 ml de sos bechamel, in care se adaugă brânza Maroilles tăiată bucăţele mici….

Read more »

Placinta cu piersici

 

Placinta_cu_piersici.png

O reteta gustoasa de placinta cu: piersici, suc de lamaie, faina, sare, ou, zahar, unt. Ingrediente: 500 g piersici tăiate felii o lingură de suc de lămâie 130 g făină o jumătate de linguriţă de sare un ou bătut 200 g zahăr 6 linguri de unt topit Mod de preparare: Intr-o formă rotundă se…

Read more »

Homari Newburg

 

Homari_Newburg.png

O reteta delicioasa de homari cu:unt, paprika, sherry, smantana, galbenusuri, coniac. Ingrediente: 3 homari 4 linguri de unt o jumătate de linguriţă de paprika 120 ml sherry 200 g smântână 4 gălbenuşuri o lingură de coniac Mod de preparare: Homarii se fierb în apă timp de 20 de minute, apoi se scoate carnea şi…

Read more »

Banane prajite

 

Banane_prajite.png

O reteta delicioasa de banane prajite cu: oua, faina, untura. Ingrediente: 6 banane coapte două ouă 130 g făină 4 linguri de untură Mod de preparare: Se taie bananele în feliuţe de 2,5 centimetri şi se trec mai întâi prin ou bătut, apoi prin făină. Intr-o tigaie se încinge untura şi se prăjesc bananele…

Read more »

Granita de cafea şi vanilie

 

Granita_de_cafea_si_vanilie

O reteta de granita de cafea si vanilie din: cafea, apa, zahar si pastaie de vanilie. Ingrediente: 4 cesti de cafea 200 ml apa 3 linguri zahar 1 pastaie de vanilie   Mod de preparare: Prepară un sirop fierbând apa cu zahărul şi cu păstaia de vanilie. Lasă-l să se răcească şi scoate vanilia….

Read more »

Boeuf Bourguignon cu garnitura de ciuperci, bacon si crutoane

 

Boeuf_Bourguignon.png

O reteta delicioasa de carne de vita cu: vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de tomate, ciuperci, bacon, paine toast. Ingrediente: 180g carne de vită 100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie 10ml ulei de floarea soarelui concentrat de vită (demi-glace) 10g cimbru…

Read more »

Migas

 

Migas_11

Cuvântul migas înseamnă bucăţele de pâine, în cazul nostru el se referă la o salată în care se pun şi crutoane prăjite. Ea este una dintre cele mai vechi mâncăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau pâinea mai veche în grăsime de oaie, pregâtindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi…

Read more »

Salată de primăvară cu ouă

 

Salata_de_primavara_cu_oua

O reteta de salata de primavara cu oua din: oua, cartofi, fasole verde, ridichi, ceapa, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 ouă 4 cartofi 400 g fasole verde fideluţă o legătură ridichi o ceapă albă sare grunjoasă piper negru măcinat 2-3 linguriţe ulei de…

Read more »

Chiftelute de orez

 

Chiftelute_de_orez

O reteta de chiftelute de orez din: orez basmati, mei, apa, branza de vaci, ceapa verde, verdeturi aromate, sare, piper, praf de curry si chimen. Ingrediente: 1 ceasca orez basmati 1 ceasca mei 3 cesti apa 1 ou (sau 3 linguri branza de vaci) 1 ceapa verde 1 legatura verdeturi aromate sare piper praf…

Read more »

Cocktail Sweet and Bitter

 

Cocktail_Sweet_and_Bitter

O reteta simpla de Cocktail Sweet and Bitter din: viala sweet, lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si menta. Ingrediente: 6 cl Viala Sweet 2 cl lichior de portocale 10 picaturi de Angostura sampanie carambola menta   Mod de preparare: Turnam Viala Sweet-ul, lichiorul de portocale si Angostura in cupa de sampanie, apoi completam…

Read more »

Clătite umplute cu friptură de miel

 

Clatite_umplute_cu_friptura_de_miel

O reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb, masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 3 linguri unt topit 100 ml apă minerală 300 g făin un vârf linguriţă praf de copt o linguriţă…

Read more »

Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci

 

Cartofi_gratinati_la_cuptor_cu_salam_uscat_si_ciuperci

O reteta de Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci din: cartofi, salam de Sibiu, ciuperci, branza telemea, smantana, oua si verdeturi. Ingrediente: 6 cartofi 200 g salam de Sibiu o cutie de ciuperci 300 g brânză de telemea 200 g smântână 2 ouă verdeţuri (oregano sau rozmarin)   Mod de preparare:…

Read more »

Granita de cocos şi lapte de migdale

 

Granita_de_cocos_si_lapte_de_migdale

O reteta de granita de cocos si lapte de migdale din: lapte de migdale, lapte de cocos, nuca de cocos si zahar. Ingrediente: 200 ml lapte de migdale 100 ml lapte de cocos 100 g nuca de cocos proaspata 2 linguri zahar   Mod de preparare Dizolvă zahărul şi adaugă nuca de cocos tăiată…

Read more »

Chec cu vişine

 

Chec_cu_visine

O reteta de chec cu visine din: visine, iaurt, ulei, indulcitor, lapte, oua, faina, praf de copt si dulceata de caise. Ingrediente: 130 g visine congelate 125 ml iaurt 1/2 ceasca ulei 2 linguri indulcitor fluid (adecvat pentru copt) 1/2 lapte 3 oua 1 ceasca plus 6 linguri faina 1/2 plic praf de copt…

Read more »

Clătite cu pere coapte şi smochine

 

Clatite_cu_pere_coapte_si_smochine

O reteta de clatite cu pere coapte si smochine din: lapte, ou, faina, zahar pudra, sare, ulei de floarea soarelui, unt, pere, smochine, scortisoara, coaja de portocala, zahar brun, smantana si sirop de artar. Ingrediente: 300 ml lapte degresat 1 ou 100 g faina simpla sau faina integrala, sau amestec 1 lingura zahar pudra…

Read more »

Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata

 

Escalop_de_foie_gras_cu_rubarba_si_portocala_confiata

O reteta de Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata din: escalop foie gras, rubarba, portocala, zahar, unt, sos de rata si grand marnier. Ingrediente: Escalop foie gras 4 buc. a câte 50 g Rubarbă 200 g Portocală 1 buc. Zahăr 100 g Unt 100 g Sos (fond) de raţă 2 dl…

Read more »

Salata cu ciuperci si struguri negri

 

Salata_cu_ciuperci_si_struguri_negri

O reteta de salata cu ciuperci si struguri negri din: ciuperci, mar, struguri negri, tarhon, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon 1 mar verde 300 g struguri negri 2 fire tarhon 1 lamaie 4 linguri de ulei extravirgin de masline sare piper negru   Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Cornucopia

 

Cocktail_Cornucopia

O reteta simpla de Cocktail Cornucopia din: votca, sampanie, campari si suc de coacaze. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl sampanie 2 cl Campari 4 linguri de suc de coacaze   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita si servim in cupa de cocktail.

Read more »

Supă de crabi de Maryland

 

Supa_de_crabi_de_Maryland_7

Golful Chesapeake este renumit pentru crabii săi albaştri cu carne dulceagă. In statul Maryland, din aceste crustacee suculente se fac delicioasele fursecuri de crab, precum şi această supă puternic condimentată. Deşi unii bucătari ţin cu tot dinadinsul să adauge o notă personală, există o reţetă de bază pentru prepararea supei de crabi, care trebuie…

Read more »

Peşte spadă cu roşii şi capere

 

Peste_spada_cu_rosii_si_capere

O reteta de peste spada cu rosii si capere din: file de peste spada, rosii cherry, capere, masline, vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de peste spada 300 g rosii cherry 500 g capere 200 g masline 100 ml vin alb ulei de masline suc…

Read more »

Rulouri cu ciuperci

 

Rulouri_cu_ciuperci

O reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100 g cascaval 2 cepe 1/2 legatura patrunjel verde 2…

Read more »

Budincă de tapioca

 

Budinca_de_tapioca

O reteta de budinca de tapioca din: perle tapioca, lapte, miere, ghimbir, sare de mare, esenta de vanilie, fructe, pudra de cacao si apa. Ingrediente: 1/2 cană perle tapioca 3 căni de lapte de vacă sau lapte vegetal zahăr brut sau miere de albine, după gust 1/4 linguriţă de ghimbir răzuit 1/4 lingurita sare…

Read more »

Cocktail Something Sassy

 

Cocktail_Something_Sassy

O reteta de Cocktail Something Sassy din: champagne, lichior de ciocolata si lichior de capsuni. Ingrediente: 8 cl champagne 3 cl lichior de ciocolata 3 cl lichior de capsuni   Mod de preparare: Mixam bine lichiorul de ciocolata si cel de capsuni cu gheata in shaker si turnam apoi bautura in paharul de sampanie….

Read more »

Stir-fry cu porc

 

Stir_fry_cu_porc

O reteta e stir fry cu porc din: taitei de orez, carne de porc, ceapa verde, morcovi, sos de soia, zahar fin, otet din orez, suc de lime si frunze de menta. Ingrediente: 200g de tăieţei de orez subţiri 400g carne de porc slabă, tocată 1 legătură de ceapă verde, feliată în bucăţi mari…

Read more »

Sardine malteze

 

Sardine_malteze

O reteta de sardine malteze din: sardine, rosii, ardei grasi, ardei iute, usturoi, morcovi, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg sardine din conserva 5 rosii 2 ardei grasi 1 ardei iute 6 catei de usturoi 3 morcovi 100 ml vin alb patrunjel verde sare piper ulei   Mod de…

Read more »

Rulada picanta de porc

 

Rulada_picanta_de_porc

O reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru, oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec. Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra tocata 2 linguri ulei 1 ceapa…

Read more »

Reteta zilei: Omleta cu ciuperci

 

 

O reteta de omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de masline patrunjel unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile si se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o crenguta de patrunjel…

Read more »

Pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane

 

Pui_cu_garnitura_de_cartofi_morcovi_si_crutoane

O reteta de pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane din: pui, cartofi, morcovi, usturoi, paine toast, mustar, pasta de rosii, vin alb, sare, piper, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 pui fiert 6 cartofi noi 3 morcovi 6 catei de usturoi 3 felii de paine toast 50 g mustar 50 g pasta de…

Read more »

Piure de mazare cu smantana

 

Piure_de_mazare_cu_smantana

O reteta de piure de mazare cu smantana din: boabe de mazare, unt, smantana, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe de mazare din conserva, gata fiarta 100 g unt 200 g smantana menta proaspata sare piper   Mod de preparare: Se scurge mazărea de zeama din conservă. Se ţine în apă fiartă…

Read more »

Risotto cu ciuperci de padure

 

Risotto_cu_ciuperci_de_padure

O reteta de risotto cu ciuperci de padure din: orez, supa de pui, ceapa, ciuperci de padure, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez cu bob lung 800 ml supă de pui 2 cepe 300 g ciuperci de pădure congelate 5 căţei usturoi 4 linguri ulei de măsline…

Read more »

Jeleu cu struguri

 

Jeleu_cu_struguri

O reteta de jeleu cu struguri din: boabe de struguri, portocala, vin rosu, ananson, zahar pudra, gelatina, suc de struguri, iaurt si nucsoara. Ingrediente: 225 g boabe de struguri fara samburi, rosii sau negri 1/2 portocala mica 250 ml vin rosu de Bordeaux sau alt vin rosu nobil 2 fructe de anason in forma…

Read more »

File de vita in foitaj

 

File_de_vita_in_foitaj

O reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet, sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano, cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1 lingura otet 1/2 lingurita…

Read more »

Salata cu sunca de Praga

 

Salata_cu_sunca_de_Praga

O reteta de salata cu sunca de praga din: andive, radicchio, laptuca, castravete, ridichi, sunca de praga, ementhal, parmezan, mustar dulce, maioneza, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Lăptucile se diferenţiază ca formă, culoare şi dispoziţie a frunzelor, în afară de aspectul căpăţânii. Există varietăţi de iarnă, lăptuci cu glugă,…

Read more »

Granita de cafea

 

Granita_de_cafea

O reteta de granita de cafea din: cafea, sirop de zahar, smantana si gheata. Ingrediente: 2 cesti cafea 4 lingurite sirop de zahar 2 linguri smantana dulce 6 cuburi de gheata sfaramate   Mod de preparare: Pune jumătate din cantitatea de gheaţă într-un vas pen­tru mixer. Adaugă cafeaua şi siropul de zahăr şi mixează-le…

Read more »

Îngheţată cu fructe de pădure

 

Îngheţată_cu_fructe_de_pădure

O reteta de inghetata cu fructe de padure din: fructe de padure, afine, miere, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame fructe de pădure congelate 150 grame de afine proaspete 3-4 linguri de miere de albine 500 grame de iaurt simplu câteva frunze proaspete de mentă   Mod de preparare: Aşază pe fundul…

Read more »

Cum se prepara orez pentru sushi (video)

 

Cum_se_prepara_orez_pentru_sushi.jpg

O reteta video despre cum se prepara orez pentru sushi, un preparat japonez deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 3 cups (750ml) sushi rice 3 1⁄3 cups (830ml) water ½ cups (120ml) rice vinegar ¼ cups (60ml) sugar ½ tsp salt 1 tbsp dashi- concentrated or powdered fish stock 1 small…

Read more »

Budinca cu şunca

 

Budinca_cu_sunca

O reteta de budinca cu sunca din: orez, supa de pui, morcovi, sunca, piept de pui, unt, pesmet, oua, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g orez 1,5 l supă de pui 2 morcovi potriviţi fierţi 250 g şuncă 150 g piept de pui fiert 1 lingură unt 2 linguri pesmet 5 ouă…

Read more »

Tartine_cu_brânza

O reteta de tartine cu branza din: branza de vaci, iaurt, branza topita, chimen, curry, ceapa, sare, piper si boia. Ingrediente: 100 g branza de vaci degresata 4 linguri iaurt degresat 80 g branza topita chimen macinat 1 praf de curry 1 ceapa sare piper boia   Mod de preparare: Se amestecă brânza de…

Read more »

Porc la tavă

 

Porc_la_tava

O reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute 200…

Read more »

Salată de ton cu vinegreta

 

Salata_de_ton_cu_vinegreta

O reteta de salata de ton cu vinegreta din: oua, castraveti, rosii cherry, sare, piper, ceapa verde, salata, ton, suc de lamaie, mustar de dijion, seminte de susan, zahar brun, ulei de masline si apa. Ingrediente: 1 ou 70 g castraveti 50 g rosii cherry sare piper 1 ceapa verde 4 frunze salata 80…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de avocado

 

Inghetata_de_avocado_3

O reteta de inghetata de avocado din: avocado, zahar, smantana, suc de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 3 avocado 3/4 ceasca de zahar 1 ceasca smantana suc de lămâie 1 vârf de cuţit de sare de mare   Mod de preparare: Se deschide avocado, se elimina samburii şi se scot pulpa. Se combina…

Read more »

Supă cu găluşte de matzo

 

Supă_cu_găluşte_de_matzo_7

Consumată doar din plăcere sau pentru a sărbători Pastele, în inima fiecărui evreu supa cu găluşte de matzo ocupă un loc cu totul special. Deşi este doar o supă cu găluşte, atunci când este preparată cu drag ea poate deveni o mâncare foarte elegantă. Supa de pui trebuie făcută în casă, din oase de…

Read more »

Frigarui de fructe

 

Frigarui_de_fructe

O reteta de frigarui de fructe din: coaja si suc de lamaie, cointreau, miere, bitter, ananas, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: coaja rasa de la 1/2 de lamaie si sucul de la 1 lamaie 4 linguri Cointreau sau coniac 2-3 linguri miere sau zahar brun 1 lingura de bitter, optional 1 ananas descojit si…

Read more »

Suc revigorant

 

Suc_revigorant

O reteta de Suc revigorant din: capsune si mure. Ingrediente: 200 g capsune 2 bucati mure   Mod de preparare: Se trec toate fructele prin storcator, se amesteca bine. Se recomanda a se cosuma imediat ce l-ati preparat.

Read more »

Cocktail Ouverture

 

Cocktail_Ouverture

O reteta simpla de Cocktail Ouverture din: lichior de portocale, sampanie, bitter orange si capsuni. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale sampanie 4 picaturi de Bitter Orange capsuni   Mod de preparare: Lichiorul si Bitter Orange-ul se toarna in pahar, se completeaza cu sampanie si se decoreaza cu o capsuna.

Read more »

Pui cu vin si mere

 

Pui_cu_vin_si_mere

O reteta de pui cu vin si mere din: pui, vin alb, mere acrisoare, ulei de masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 pui 150 ml vin alb 4 mere acrisoare 2 linguri ulei de masline sare piper nucsoara rasa   Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si lasati-o la scurs….

Read more »

Granita de citrice

 

Granita_de_citrice

O reteta de granita de citrice din: portocala, lamaie, grepfrut, lamaie, apa minerala, zahar si frunze de lamaita. Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 1 grepfrut 1 chitra (sau lamaie cu coaja groasa) 200 ml apa minerala 50 g zahar 4 frunze de lamaita   Mod de preparare: Pune apa minerală şi zahărul într-o crăticioară…

Read more »

Pui cu lapte de cocos şi orez

 

Pui_cu_lapte_de_cocos_si_orez

O reteta de pui cu lapte de cocos si orez din: piept de pui, curry, lapte de cocos, sos de soia, orez, fulgi de cocos, sare, piper si limette. Ingrediente: 1 piept de pui tăiat cuburi 2 linguriţe de curry 250 ml lapte de cocos 2 linguri de sos soia 200 grame orez în două culori 1 plic de fulgi…

Read more »

Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeură

 

Rulada_de_ciocolata_cu_crema_de_zmeura

O reteta de rulada de ciocolata cu crema de zmeura din: oua, zahar tos, faina alba, pudra de cacao, zahar pudra, zmeura, crema de branza si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 75 g zahar tos marunt 50 g faina alba 25 g pudra de cacao 1 lingurita zahar pudra pentru umplutura: 125 g zmeura…

Read more »

Pastravi cu fasole verde

 

Pastravi_cu_fasole_verde

O reteta de pastravi cu fasole verde din: pastravi, ceapa verde, usturoi verde, fasole verde, vin alb, cimbru verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi mai mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 500 g fasole verde 250 ml vin alb 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de…

Read more »

Sos picant pentru barbecue

 

Sos_picant_pentru_barbecue

O reteta de sos picant pentru barbecue din: piper, sare, oregano, usturoi, piper alb, boai iute, bacon, ceapa, supa de pui, sos de rosii, nuci, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie, unt si praf de curry. Ingrediente: 1 1/2 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu sare 1 lingurita…

Read more »

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.